Ontdek je plekje #79

Ontdek je plekje #79

Waar en wat is dit?

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
 • Gecensureerde

  Centraal Station ? Post bij ‘t Zuid ?

 • Johan

  Is het niet het standbeeld “ter ere van de arbeid” dat terug te vinden is aan de brug van Laken (kant Kerk van Laken)? Hoewel er (spijtig genoeg) een hek rond staat en dit op de foto niet te zien is.

  Als ik me niet vergis beeld het zo’n 13 types arbeid uit.
  Het was normaal de bedoeling dat dit beeld in het centrum zou geplaatst worden, maar uit angst voor de symboolwaarde (zou het startpunt van betogingen van de arbeidersbeweging kunnen zijn), werd het eerst een hele tijd niet getoont. Tot men een minder centrale en dus minder betogings-gevoelige locatie vond aan de brug van Laken.

 • Omdat er niet zo veel reacties zijn, probeer ik dus ook een gok: Er is te zien: een telefoonmast, een voorsignaal van de spoorwegen, een wapen en een zaag. Het gaat dus waarschijnlijk over de weerstand in spoorwegmilieu.

  Ik denk er is boven de trap in het Centraal station een memoriaal, dat kunt het zijn. En in de lokettenzaal van het Noordstation, is er daar niet ook zoiets aan de kant van het spoorwegmuseum?

 • Ik gok ook maar op Centraal

 • malte schreef:

  Ik denk er is boven de trap in het Centraal station een memoriaal, dat kunt het zijn.

  Proficat, dat is inderdaad het juiste antwoord.