De lege Gulden Vlies galerij

Galerie de Toison d'Or

Wie onlangs nog in de Gulden Vlies/Toison d’Or galerij binnengelopen is, zal weten wat ik bedoel: er hangt een postnucleaire sfeer. Bijna alle winkels staan leeg, en de weinige mensen die passeren zijn op weg van de Gulden Vlies/UGC naar de Elsensesteenweg of omgekeerd. Ik was er de laatste keer een jaar of twee geleden, en toen was het bijlange nog niet zo erg. Hier en daar hangt een bericht “we zijn aan het verbouwen” maar dat kan er gerust al een paar jaar hangen. Je gelooft niet echt dat ze nog terugkomen.

Ik weet niet wie de eigenaar van het gebouw is, maar veel huur zal die niet binnenkrijgen. Kent iemand meer achtergrond?

Share
 • Eigenaar ING Real Estate voert grote werken uit en hoopt dat de Gulden Vlies Galerij opnieuw fris oogt en nieuwe klanten kan aantrekken.

  De werkzaamheden moeten er onder meer voor zorgen dat de structuur van de galerij eenvoudiger wordt. Er komt zeker een grote winkelketen die veel klanten lokt: allicht Fnac. De vernieuwde galerij zal in oktober 2010 de deuren openen.

 • De vaststelling van Peter en de uitleg van Frederic klopt. Ik kom daar eigenlijk ook alleen maar om naar de bioscoop te gaan, in het zeldzame geval dat een film die ik wil zien alleen in UGC Toison d’Or en niet in UGC De Brouckère draait.

  Los van de inspanningen van ING Real Estate wil men trouwens de hele buurt rond de Elsensesteenweg een nieuw élan geven. In oktober 2006 heeft men een peiling gehouden onder bewoners, handelaars en gebruikers. Wat daar precies de resultaten van zijn, weet ik niet. Ik heb er sindsdien weinig over gelezen (of ik ben niet aandachtig genoeg geweest).

 • Nico

  Check dit artikel op brusselnieuws voor wat meer achtergrond; is bevestiging van wat beide heren hierboven zeggen.

 • Leuke fotocollage. Het brengt me op ideeën…

 • Ha, ik zie dat Luc Plasman nog altijd bij ING werkt. Dat doet me aan mijn eigen tijd in de real estate denken. Nu alweer bijna zes jaar geleden. Niet bij ING overigens.