De vrouw van de bakker

De – naar aangenomen werd reeds koude – vrouw van de – inmiddels ook niet meer zo warme – bakker uit Aalst bleek al jaren lang ongestoord in Nederland te wonen.
Nee, niet met Guido Belcanto.
Gelukkig is Big Brother dus toch niet alziend.
Een “uitgeweken Franstalige Brusselaar” in Aalst blijft evenwel niet onopgemerkt.
Vreemd dat dit element in de berichtgeving over de Agatha Christie-achtige affaire van de verdwenen bakkersvrouw ter sprake komt (De Morgen van 8 april).
Alsof het enig belang heeft.
Wel opmerkelijk dat je, als je binnen hetzelfde land 30 kilometer verderop gaat wonen, plotseling “uitgeweken” bent.
Of moet ik mij niet te veel storen aan deze taalkundige eigenaardigheid, en mij eerder verbazen over het feit dat ‘s bakkers (moeder)taal blijkbaar relevant is in deze pseudo-criminele context?
Brusselaars, rare snuiters.
En helemaal oppassen als ze gaan boulangeren in het Aalstse……….

Een ingeweken Nederlandstalige Brusselaar

Share
 • Steve

  Nog frappanter is dat de man in kwestie vrijwel vlekkenoos Nederlands (ja zelfs Aalsters) sprak…

 • hij heeft zich geïntegreerd! een schande!

 • stijn

  Wat willen jullie nu eigenlijk zeggen? Spijtig trouwens dat Steve’s Nederlands een beetje aan duidelijkheid heeft ingeboet. Ook weer de schuld van die stoute Vlamingen zeker?

 • Steve

  Wat ik wil zeggen: hoewel de man in kwestie prima Nederlands spreekt, wordt hij nog altijd prominent als een ‘uitgeweken Franstalige Brusselaar’ bestempeld in de berichtgeving. Beter aangepast en geïntegreerd zul je nochtans amper vinden (en nu doe ik zelf al mee, ik lijk wel te spreken over een illegaal die het land is binnengekomen!).

  Verder weet ik niet echt wat je bedoelt met je opmerking over mijn Nederlands; ja, er hoort ‘vlekkeloos’ en niet ‘vlekkenoos’ te staan in m’n eerste bericht, maar dat is een domme typfout. Als je op alle slakken zout wilt leggen, dan moet je ook ‘Steves Nederlands’ schrijven, zonder apostrof. 😉

 • Misschien bedoelt hij dat het artikel nogal met de deur in huis valt, en je al duidelijk op de hoogte moet zijn waarover het gaat? Ik heb er eigenlijk nog steeds geen benul van 🙂

  Link naar het De Morgen artikel?