Groengebied of autokerkhof?

autowrak 3

Dat het gevaarlijk rijgedrag van sommige quad-chauffeurs en de decibels van hun machines steeds meer stedelingen de keel uithangt, is niets nieuws onder de zon. Dat dit fenomeen zich elk weekend concentreert op de grens van Jette en Wemmel is dat evenmin. Maar wist u dat ook liefhebbers van zwerfvuil en bodemvervuiling aardig aan hun trekken komen in dit deel van de stad? In het weekend moet u zich vooral niet wagen aan een rustige lentewandeling met de kids in dit bos achter de brandweerkazerne. Hoewel er duidelijk een bord staat van het Vlaams Gewest “verboden toegang” komt menig macho hier, liefst na de zondagse croissant met extra boerenboter, ongegeneerd door het natuurschoon stoeien op – laten we beleefd blijven – eerder destructieve wijze. Met de plassen vol motorolie en de gigantische erosie zal ik u niet lastig vallen. Maar dat u hier kan wandelen door een mooi groengebied dat bezaaid ligt met autowrakken wil ik u niet verzwijgen.
Conclusies?
1. Lang leve het (onbestaande) groenbeheer van het Vlaams gewest!
2. Geniet van dit surrealistische landschap zolang het nog kan…
3. Heeft er iemand thuis een bareel op overschot waarmee ik de toegangsweg tot dit bos mag afsluiten?

(Thx Hannes)

Share
 • bravo en dank je hannes voor deze foto’s ! zo word weer eens duidelijk hoe de natuur ons na aan het hart ligt. Toen ik het laatst op dit forum over quads en ander ongein had werd mijn neus haast afgebeten…want het was toch een schande, mensen hun hobby willen afpakken.
  wel, leuke hobby hoor !

 • De rest van de fotoreportage vind je op http://www.flickr.com/hannesdegeest

 • arnold

  lso van deze discussie:
  mooie foto

 • tommy1975

  Very Mad Max. We kunnen misschien een wedstrijdje merk+model herkennen houden. De lange achterlampen lijken me herkenbaar maar ik ben er nog niet volledig aan uit.

 • ik gok op een opel corsa ! is er een prijs te winnen?

 • Hoe heet dat bos eigenlijk? Het Poelbos?

 • Tom

  Nee. Het Poelbos ligt wat verder naar het zuiden.
  Dit autokerkhof is een domein dat in Vlaams Gewest ligt (aan de brusselse zijde van de Ring), vlak naast het Laarbeekbos.
  Het heeft geen naam denk ik. (en is ook “niet toegankelijk voor onbevoegden” ofzo)

 • Jemenfish

  Enkel bevoegde instanties mogen daar dus hun auto gaan kapot rijden?

 • Hoor ik daar een vraag de grensen van het brussels gewest met de ring te laten samenvallen? 🙂 🙂

 • Tom

  Brussel ligt over het algemeen aan de binnenkant van de Ring he, de brusselse zijde is dus de binnenkant.
  Maar dat stuk gebied is een stuk Vlaams gewest met ernaast alleen (Brussels) bos, een veld, en een (Brusselse) weg genaamd “de schapenweg”, wat ook iets zegt over de drukte van die weg.
  Ik heb dus een sterk vermoeden dat de politie van Wemmel het niet de moeite vindt om een omweg te maken naar de overkant van de ring, om in een leeg gebied omringd door een veld te gaan patrouilleren op zoek naar mensen die voor overlast zorgen voor inwoners van een andere gemeente en ander gewest.

  Het zou wel helpen om dat veld gewoon bij Jette te voegen, maar daar is dus een staatshervorming voor nodig 🙂

 • Henkovich

  Een ideetje voor een symbolische uitbreiding van Brussel (in ruil voor een paar andere symbooldossiers :-))

 • Tom

  De gemeente Jette heeft nu HARDE maatregelen beloofd die ONmogelijk te omzeilen zijn! Ze gaan (hou u vast) een *bord* plaatsen.

  Dàt gaat de illegale quad en dirtbikers tegenhouden die het reeds bestaande bord “privaat domein” negeren om daar te gaan rondcrossen.

  Een bord.

  Enfin, ze hebben tenminste die autowrakekn weggehaald, das al iets.

 • Tom

  ik blijf trouwens stiekem hopen dat de staatshervorming van 15 juli inderdaad bestaat uit het toevoegen van dit veld aan Jette. ‘t is wel een leuk veld als er geen brommers zijn.

 • Hela, pas op, als dat bord nu 100m² is? 😉

 • zelfs het grootste verbodsbord ter wereld zou inderdaad niet volstaan om racers tegen te houden; intussen is er wel een bareel geplaatst aan de ingang van de schapenweg; hopelijk helpt dat een beetje