Brussel in Beeld – Week 17 (2008)

Embarras du choix bij het kiezen van foto’s deze week. En dan viel zondagnamiddag in mijn buurt ook de stroom nog uit, waardoor ik het even zonder internetverbinding moest stellen. Ik zag mijn selectie al in het water vallen. Gelukkig was het probleem na een halfuurtje al gefixt en kon ik toch aan de slag.

Marollen

Foto hierboven: Marollen van naftalina007. Een foto van bijna vijftig jaar oud op de vlooienmarkt van het Vossenplein. Je vraagt je onmiddellijk af: wie zijn toch die mensen, wat is er met hen gebeurd in al die jaren?

Station de Wand

Foto hierboven: Station de Wand van Cyber Phil. Graffiti bezorgen mij altijd mixed feelings omdat je ze niet alleen als kunst, maar heel vaak ook als een vorm van vandalisme kunt beschouwen. Maar aan deze uitbarsting van kleuren en beweging kan ik niet weerstaan.

Waterdragers ¬ 1008

Foto hierboven: Waterdragers ¬ 1008 van Lieven SOETE. Fotograaf Lieven Soete maakte een hele reeks foto’s over de “Porteurs d’Eau” die in de komende Zinnekeparade zullen opstappen. Ik had ze deze week wel allemaal willen selecteren, maar dat kan natuurlijk niet. Dus hield ik het maar bij deze ene impressie, een mooi portret in zwart-wit.

Matongé

Foto hierboven: Matongé van Whoa Ellie. De linker bovenkant van deze foto is wat donker uitgevallen. Maar laat dat even geen bezwaar zijn. De heerlijke combinatie van warme kleuren sprak mij enorm aan. Ik probeer trouwens de laatste dagen meer fruit en rauwe groenten te eten!

H.C.B.?

Foto hierboven: H.C.B.? van Snarf.be. Als je deze foto op ware grootte bekijkt, zie je dat hij wat onscherp is. Maar hé, het is dan ook een opname in volle actie! Mooie timing en een leuk effect door de weerspiegeling. Wel wat jammer van de kraanarm die nog net in beeld is.

Rythm

Foto hierboven: Rythm van pladys. Dit is typisch zo’n foto die met een enkel detail een hele sfeer kan oproepen. Mij doet dit beeld denken aan Havana, Salsa en Cuba Libre.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
 • Mooi, om een van de waterdraagsters van Molenbeek terug te zien in dit weekoverzicht.
  Bedankt voor de selectie.
  Let op de spanning bij dit zinneke, voor de repetitie “in het echt” begon. Op het einde van de namiddag, was het een en al feest.
  Afspraak op 31 mei voor de grote ZinnekeParade in centrum Brussel – tot op de Grote Markt zouden de zinnekes “oprukken”…?!
  En op 17 mei zijn vier groepen zinnekes (zinnodes) al te gast in Molenbeek, tijdens een aantal buurtfeesten.
  Meer info op: http://www.bruxel.org/zinatmlbk

 • NAFTalina

  ook mooi om die ode aan de mannen van ’59 te zien in jullie selectie:)

  We zullen er zijn Lieven op de 17de!

 • weer een fraaie selectie hier!
  – fijn dat je die grafitti-foto toch selecteerde
  – dat voetbal-team is schitterend
  – Matongé-bananen zijn superlekker en een ideaal tussendoortje tijdens een Brusselse stadswandeling… binnenkort, Frans..

 • Die van snarf vind ik echt geweldig. Goed gedaan.

 • Pingback: Brussel in Beeld - Week 18 at BrusselBlogt()

 • @ admin (Patrick?)
  aangezien mijn foto iets is veranderd (de kraan is weg! jochei!) komt de voorbeeldfoto er niet meer door. kan je dat refreshen? 🙂

  http://www.flickr.com/photos/fransleys/2428463431/

 • frans schreef:

  aangezien mijn foto iets is veranderd (de kraan is weg! jochei!) komt de voorbeeldfoto er niet meer door. kan je dat refreshen?

  Frans, je hebt blijkbaar de oorspronkelijke foto vervangen door een aangepaste versie. Dat is de reden waarom jouw foto hierboven niet meer verschijnt. Als ik nu de code zou wijzigen om jouw aangepaste foto te doen verschijnen, dan zou ik aan ‘geschiedvervalsing’ doen. Ik koos immers de foto met kraanarm (en met commentaar erbij), de aangepaste foto bestond nog niet toen ik mijn keuze maakte.