Hulp gezocht

Voor mijn eindwerk fotografie doe ik even beroep op de lezers van brusselblogt. Ik ben namelijk een fotografische stadsgids van Brussel in elkaar aan het steken. Deze gids is vooral gericht op de studenten in de hoofdstad die Brussel niet of nauwelijks kennen. Ik heb momenteel een 20-tal locaties die in de gids zullen komen maar ik ben nog op zoek naar een aantal typische leuke Brusselse plaatsen,café’s,resto’s en winkels, … Ik denk hier vooral aan bvb een superbakker, een toffe kruidenierszaak, een marokkaans restaurantje, …
Op dit moment heb ik eigenlijk enkel “hippe” dingen vermeld (Bvb: Alice Gallery, de Monk, cinema Nova, Greenkitchen, Foxhole, Sussies, Wakko hairdressers, Parking 58, ..) maar ik zou graag een leuke mix willen maken tussen hippe-leuke-goedkope-bizare-multiculturele dingen !
Ik hoop dat jullie me op weg kunnen helpen 🙂

Van 24tem27 juni loopt trouwens onze eindejaarstentoonstelling waar ook mijn werk over Brussel zal te zien zijn (Hogeschool Narafi, Kasteel Dudenpark in Vorst)

groetjes !

Ellen (Whoa Ellie zal jullie mss bekender klinken 😉

Share
 • Ik was nog even vergeten te vermelden dat alles binnen de vijfhoek moet liggen (1000BXL)..

  groetjes!

 • zwans

  markten: altijd leuk om contrasten te tonen, met leuke en typisch brusselse fotogenieke taferelen: bijvoorbeeld zuidmarkt zondagvoormiddag (volks, zuiders) versus 2 kilometer verder chatelain woensdagnamiddag (trendy, m’as tu vu)

 • Jemenfish

  Café Fontainas als vrij eigenwijs kaffeetje (om eens tegen de gewoonlijke lijst van Monk, Meteko, enz. in te gaan), Kultuurkaffee te Elsene op de VUB blijft voor 90 procent van de studenten ongekend terwijl er naast een gezellig groen terras ook regelmatig concerten, stand-up comedy, een food fair van alle nationaliteiten e.d. doorgaan.

  Als kruidenierszaak kan ik enkel in Oudergem eentje aanraden bij Saint-Julien: Een 100 procent Vlaamse kruidenier die het nog aandurft een assortiment ‘Vlaamsche’ zaken in te slaan, en altijd vriendelijke service. Tevens op Saint-Julien is er nu een Sushi bar te vinden, wat mooi afweegt tegen alle sushi zaken in het centrum. De prijs ligt ook ver onder het gemiddelde (3 euro voor 6 stukjes maki), maar het is vrij nieuw, studenten e.d. moeten het nog ontdekken.

  En als kaffee met een gigantische drankkeuze blijft l’atelier natuurlijk er uit springen, maar die zaak is wel bijna uni-Franstalig.

  Pele-mele op Anspachlaan voor de mensen die graag in oude boeken snuisteren vind ik ook een aanrader. De waanzinnige wanorde waarmee alles er wordt aangepakt heeft wel zijn charme.

  Persoonlijk vind ik dat je aan nieuwe studenten beter een paar nieuwere zaken aanraadt waar ze op het gemak terecht kunnen en de stad leren kennen, dan ze naar Belga of de monk sturen waar ze misschien niet eens een zitplaats kunnen bemachtigen en al direct geen zin meer hebben in een ontdekkingstocht.

 • café miki te elsene!

 • ma1082

  Bakker “Paul”; Kleerkoperstraat 3-5 te 1000 BXL

  Japans restaurant “Sakura” Rue du Pont de la Carpe 1 te 1000 BXL

  Restaurant Belgische keuken T’Kapiteintje Sint-Katelijnestraat 30 te 1000 Brussel

  Goedkoop eten en drinken “Cheese Cake” Brouckèreplein 8 te 1000 Brussel

  Café Les Postiers : Wolvengracht 14 te 1000 Brussel

  Bio winkel: den theepot Kartuizerstraat 66 te 1000 Brussel

  En zo kunnen we nog wel even verder gaan

 • Wow! alvast bedankt voor jullie reacties, ik ga volgende week eens op zoek gaan naar al die leuke plekjes ! 😉

 • Thijs

  De Caravan, ten midden de Bloemenhofwijk (trouwens een wijk in volle opbloei), waar je goedkoop iets kan eten of kan drinken.
  Anneessensstraat 2.

 • Ben

  Misschien ook Boeregoed… winkel met streekgroenten van het pajottenland. (arteveldestraat of zoiets)

  En het Rijksadministratief Centrum… Mooie site om in rond te wandelen…

  Dak van het muziekinstrumenten museum heeft op zich een superuitzicht… (de boog boven cinquantenaire is evenzeer toegankelijk) en een koffie daar stort mensen niet noodzakelijk in de armoede (de rest van de kaart daarintegen…)

  De recyclart…

 • Jemenfish

  En dat kaffeetje met zijn ontzettend lekkere groententaarten in de Arenbergstraat (nr. 18 of zo)…Arcadi?

 • Aanraders in het restaurant/café/eethuisjes circuit:
  Bar Espana in de Rue de la Victoire aan de Hallepoort (Spaanse sfeer)
  Confisseria Garcie aan de Troonlaan (Portugese sfeer)
  Arethousa in de Gaillatstraat in Schaarbeek (Brusselse sfeer)
  Clef d’or op het Vossenplein op zondagochtend: bonte mengeling touristen, Marolliens en nachtbrakers die spek en eieren naar binnen werken op de tonen van accordeonmuziek.

  Mooie straten:
  Jean Volderslaan in Sint-Gillis
  Rue de la Brasserie in Etterbeek (straat van Troon naar Flaqey) en de kleine straatjes met woonhuizen van rond 1900 die deze straat aan weerszijde omgeven
  De omgeving van Rue Americain en Place du Chatelain waar de Young Professionals, yups en eurocraten flaneren.
  Kleurrijk: Rue de Brabant en de Aarschotstraat.

 • erik

  Catherine…kaaswinkel in de zuidstraat.

 • Andy

  Ga ook eens op pad in de Marollen(oa oude markt)!

 • Kom eens de “map of Brussels” ophalen in het kantoor van Use-it (Tourism info for young peolple). Die kaart staat vol met leuke, typische Brusselse plaatsen! En nog gratis ook!

 • Maarten

  op de zondagmark aan het zuidstation heb je een kraam met marokaanse specialiteiten die ook heerlijke crepes serveert en de beste muntthee van Brussel..kant van de spoorweg.