Brussel in Beeld – Week 20 (2008)

Het Irisfeest en de Brusselse autoloze zondag van het vorige weekeinde hebben duidelijk hun sporen op Flickr achtergelaten. Ik heb me dan ook door massa’s foto’s van onder andere Daan, Ozark Henry en Sharko moeten worstelen. Toch heb ik geprobeerd om mijn keuze daardoor niet te laten bepalen.

Volgende week zondag 25 mei worden de 20 km door Brussel gelopen. Wie nog wil inschrijven is te laat, maar aanwezig zijn om het evenement op de gevoelige plaat vast te leggen kan natuurlijk nog altijd. Breng jij de “20 km door Brussel” op een originele manier in beeld? Zorg dan dat je foto’s komende zondag vóór 21.00 uur zijn geüpload en in de BrusselBlogt-pool van Flickr zijn ingedeeld. Misschien kies ik jouw foto dan wel voor “Brussel in Beeld”.

Summer in the City

Foto hierboven: Summer in the City van naftalina007. Je zou het misschien niet zeggen, maar deze foto werd gemaakt in de omgeving van de Hallepoort Anneessenstoren. Het grasperkje waarop deze zonnekloppers liggen is een voorschoot groot.

music music music (5)

Foto hierboven: music music music (5) van bart_azare. Pianist Fabian Kallerdahl van “Music Music Music” tijdens TheMusicVillage op vrijdag 16 mei 2008.

Havaianas Store

Foto hierboven: Havaianas Store van Whoa Ellie. Zijn het nu teenslippers, sletsen of flip flops? In ieder geval doet deze foto me er aan denken dat ik eerstdaags eens naar de winkel moet om mezelf een nieuw paar van dit uiterst makkelijke schoeisel aan te schaffen. Misschien kies ik wel een paar met Swarovski-kristallen 😉

DSC_0005

Foto hierboven: DSC_0005 (“autoloze zondag”) van _nescio_. De autoloze zondag binnen de Brusselse vijfhoek (11 mei) was een feest voor groot en klein. Op het Koningsplein zag Godfried van Bouillon dat het goed was.

piknik elektronik- fete de l'iris

Foto hierboven: piknik elektronik – fete de l’iris van su. Nog tijdens het Irisfeest kon je op het Museumplein vanaf ‘s middags gratis van Piknik Elektronik genieten. Vijf deejays maakten er hun opwachting: Moogly, Steph X (Dali’s bar), Lady Jane (Catclub), Sand (Girly Moonday, Crema e Gusto) en Muck. Deze dame had er alvast fun in.

Daan at Iris Day

Foto hierboven: Daan at Iris Day van Melissa_bel. En om af te sluiten dan toch maar een kleine toegift aan de idolatrie die sommige fotografen tentoonspreiden. Deze foto vond ik vooral pakkend omwille van de doordringende blik van Daan die nog wordt versterkt door de stralenbundels van de super trouper.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.

 • Jemenfish

  Idolatrie? Daan en, iets minder, Ozark Henry heeft er op dat plein absollut in geslaagd tienduizenden mensen samen te brengen die taalregeltjes en communautair geprul absoluut konden missen. De vriendelijkheid tussen het publiek verbaasde me eerlijk gezegd zelfs, de sfeer zat er echt eens goed, en nog meer, het zat vol met mensen van 40-50 jaar die soms dduidelijk nog amper van Daan hadden gehoord.

  Dit in schril contrast t.o.v. de dag erna; Als je al een coverband gaat programmeren, neem dan tenminste een kwalitatieve 🙂 Ik heb toen meer mensen van het plein zien wegspurten tijdens de 2 eerste bands dan toekomen.

 • Jemenfish schreef:

  Idolatrie? Daan en, iets minder, Ozark Henry heeft er op dat plein absollut in geslaagd tienduizenden mensen samen te brengen

  O, maar ik spreek me helemaal niet uit over de kwaliteit van hun werk en de positieve invloed daarvan op het publiek. Absoluut geen kwaad woord daarover. Alleen vond ik de overvloed aan foto’s over die optredens niet in verhouding tot het aantal foto’s van andere activiteiten die tijden het Irisfeest plaatsvonden. Een beetje “afgoderij” of idolatrie dus. Als het dan al een verwijt moet zijn (wat het niet is, eerder een milde vorm van kritiek), dan aan het adres van de fotografen en niet aan dat van de artiesten 😉

 • ach, idolatrie … Daan is gewoon ge-wel-dig om te fotograferen. hij is een poseur in de goede zin van het woord. 🙂

 • NAFTalina

  die havaianas foto past wel zeer goed bij t zwoele zomerweer van afgelopen week!

  je zit er wel wat naast qua locatie van de (zeer matige, zelfs niet eens goede) zonnekloppers- foto: die werd gemaakt aan de Anneessenstoren, Keizerslaan, niet aan de Hallepoort:)

 • Dag Patrick (en bedankt for mijn foto ;o) ),

  Bart is sooo right! Daan te fotograferen was een puur plezier.
  Het is bijna te gemakkelijk! En ik had al een groot sorteren gedaan door alle degenen die ik had! Toch, was het de eerste keer dat ik hem live had gezien.

  Love at first sight.;)

 • Mooi vind ook ik die van Bart, Ellie, Nescio en Melissa.
  Ik denk er trouwens over om een limiet te laten zetten op het aantal foto’s die kunnen toegevoegd worden aan de Flickr pool. Kwestie dat fotografen zelf een beetje voorselectie moeten doen (is een goede oefening: selecteren, wel heel moeilijk als het over eigen foto’s gaat). Alleen weet ik niet goed waar de limiet te leggen: 20 foto’s per week? 10 per dag? Suggesties welkom (ha, inspraak!). En Patrick moet het er mee eens zijn, natuurlijk.

 • Tineke schreef:

  Ik denk er trouwens over om een limiet te laten zetten op het aantal foto’s die kunnen toegevoegd worden aan de Flickr pool. […] En Patrick moet het er mee eens zijn, natuurlijk.

  Voor de gewone gebruikers (niet-Pro) heeft Flickr al een ingebouwde maandelijkse limiet van ca. 100 MB. Dat volstaat volgens mij, ik vind niet dat wij verder nog restricties moeten inbouwen.

  De fotografen moeten maar voldoende zelfdiscipline aan de dag leggen om selectief te werk te gaan. Waarbij ik me dan wel de vraag stel wat je doet met fotografen die Flickr als een fotoarchief of -bewaarplaats beschouwen en simpelweg alle gemaakte foto’s uploaden?

  Misschien moeten we uitgaan van het principe dat fotografen alleen foto’s die ze willen nomineren voor “Brussel in Beeld” in de BrusselBlogt-pool indelen.

 • Ik ben het wel een beetje eens met Tineke om een limiet per dag(!) te zettten. Dit laat toe om meer dan de limiet te posten, maar indien je voldoende knallers hebt zal je die wel over verschillende dagen posten.
  Met een limiet per dag voorkom je dat mensen in 1 keer een dertig- tot veertigtal foto’s dumpen in de groep en daarmee anderen verdrukken.
  Dit laatste begint maar al te veel voor te komen.
  En dit gaat niet enkel over “Brussel in Beeld”, maar om iedereen die foto’s over Brussel inzendt meer gelijke kansen te geven hun werk te tonen in de Flickr groep.

 • [over de limieten]

  Als dat per dag kan worden ingesteld, dan lijkt het mij wel redelijk. Akkoord dan.

 • 5 per week ofzo….
  (ook wenselijk voor de ‘drieduizend’-taggers van http://www.drieduizend.be )

 • Pingback: Brussel in Beeld - Week 21 at BrusselBlogt()

 • Het staat nu op 12 per dag. Heel redelijk lijkt me. Te redelijk? Dat zal blijken.

 • De limiet van 12 per dag is voor sommigen blijkbaar toch nog te hoog. Ze wachten dan blijkbaar gewoon tot de volgende dag(en) om er nog eens 12 toe te voegen. Misschien beter toch 15 of 20 per week?