Brusselse prijzen

Mystic Limoen Gisteren was ik voor een optreden in Aarschot. Wat heeft dit met Brussel te maken, denkt u? Wel, na het optreden had ik dorst. Het was een voorstelling van bijna twee uur, heel warm in die zaal en ik had ervoor vis gegeten in een zoutkorstje, dus: veel dorst. Dus ik schuif geduldig aan en zie mensen iets bestellen wat ik niet ken: Mystic, witbier met limoen. Ik bestel dat dus ook (ik hou van limoen) en dat komt vlot uit de tap. En nu komt het: de prijs was 1 euro. Ik vraag aan de meneer achter de toog “Excuseer? Eén euro?” Inderdaad, voor slechts 1 dukaat.

Wanneer was de laatste keer dat u nog in Brussel een pintje gekregen hebt voor 1 euro? En terwijl we toch bezig zijn, wat is de meest waanzinnige prijs die je ooit betaald hebt voor een pintje of een speciaal bier in Brussel? En laat ons het houden bij zaken waar je enkel komt om te drinken en praten, geen cabardouchkes.

Share
 • Jemenfish

  Ik vind de 2,6 euro voor een pintje en 3,3 euro voor een kriek en andere zaken op kaffeetjes van Saint Gery eigenlijk er al heel ver over. Brussel is niet echt een plek om goedkoop door te zakken, de enige plaatsen waar je dat nog kan zijn een paar jeugdhuizen, en bon, als je al naar daar moet…Maar misschien kan het nog wel aan 1 euro.

  Hou er wel rekening mee dat het wellicht een promotionele actie was, er wordt momenteel overal geleurd met gratis paraplu’s, gratis bakken als proef, enz., net voor de zomer. Heb vorige week of zo bv. Barbar honingbier kunnen proeven aan de prijs van een pintje (1,40)

 • Thijs

  Misschien buiten categorie, maar toch…: elke 14-dagen tijdens de vernissages in de M’Atuvu (> Josworld, Lakensestraat 113) pintjes aan 1 euro & Duveltjes aan 2. Telkens iets verschillends te zien, leuke mensen & sfeer.
  Verder was/is er een cafeetje aan de Madou waar ze pintjes aan (jawel!!) 35fr. verkochten, helaas is het al een hele tijd geleden dat ik er moest zijn…zou kunnen dat het intussen gesloten is.

 • Tom

  In de Blaesstraat kon je voor 35fr nog een pint krijgen vlak voor de euro er was.

 • @Tom: Voor de euro telt niet! 🙂

  Ik heb ooit een Duvel gedronken in de hotelbar van de Conrad. Dat was mijn duurste Duvel ooit, geloof ik, maar vraag me niet meer hoeveel dat was.

  De goedkoopste Brusselse pint moet een paar jaar geleden zijn in café Chez Balou op de Place Saint Antoine in Etterbeek. (Dichtbij La Chasse) Een bescheiden cafétje met een oude Turk achter de bar en een pooltafel die zo erg in de hoek gedrumd staat dat er een kortere keu voorzien is voor die kant. Een pint was er 1.20 toen.

  Voor de studenten onder ons zijn er de Duvel-td’s aan de VUB. Afrekeningsmuziek en Duvel aan 1 euro. ‘t is schoon. (Bestaan de Duvel-td’s nog?)

  De prijs voor de goedkoopste pastis gaat nog altijd naar de Monk. Voor 1.70 waant u zich in Zuid-Frankrijk. Vroeger was het 1.50, maar ja, vroeger was alles beter. Vraag maar aan uw grootvader.

 • Veel Afrikaanse café’s bieden voor een euro of twee drie 75cl flessen Jupiler. Voor een Superbock (Portugese pils) betaal je in de Portugese cafeetjes vaak ook minder dan 1,5 euro.

 • Euh

  1,70 euro is ook de prijs voor ricard in Kultuurkaffee VUB. En daar gaan nog altijd die duvel td’s door, ja.

 • tommy1975

  Naast Café Soleil, in die Spaanse (?) kroeg dacht ik dat ze ook ergens net boven de Euro zaten. En hier in de Marollen zijn er anders genoeg etablissementen waar het max anderhalve euro voor een pint is. En je krijgt er “Het leven zoals het is” gratis bovenop, live!

 • fienne

  Ja, het Sint Goriksplein is wel niet de referentie om goedkoop pintjes te gaan drinken. Ga je naar de Kafka, de Walvis, en veel andere café’s in Brussel, dan betaal je een pak minder. Café’s in Brussel zijn tegenwoordig niet duurder dan in andere Belgische steden.
  Het Sint-Goriksplein is wel een toeristische hotspot en dan betaal je natuurlijk extra. Wil je nog meer betalen ga dan naar Place Luxembourg.
  Yuppieprijzen! Hoezee!

 • café belga.

 • Euh

  Hah, den Belga, betaalbaar? Veel keuze, dat wel 🙂

 • In de celtica (dicht bij de beurs) is het voor 24u één euro voor een pintje als ik mij niet vergis. Daar zitten wel vooral studenten en toeristen.

 • Student

  Maar dan zit je natuurlijk wel in de celtica, en dat is niet direct het gezelligste café van brussel.

  Het goedkoopste is nog altijd de trappen van de beurs, drank wel zelf mee te brengen 🙂

 • Voor Schaarbeek heeft toenmalig schepen Jean-Pierre Van Gorp in 2006 een boekske uitgegeven met op de helft van de paginas oude postkaartenfoto’s van Schaarbeek en op de andere helft voorstellingen van bijna alle bruine kroegen van de gemeente. Iedere keer staat ook de prijs van een pint erbij…. Voor de laatste verkiezingen zijn er nog kroegen gewest waar het pintje 1 euro kost. Misschien heeft de oud-schepen er nog exemplaren over? Surf eens naar: http://www.jeanpierrevangorp.be/
  uiteraard in het frans. 🙂

 • van horen zeggen: 0.80 euro in de club prince albert.. herkomst onbekend 🙂 enkel toegankelijk met lidkaart van het leger..