Betalend parkeren per SMS

Uw parking betalen per SMS is heel simpel.
1. Zend een SMS met je nummerplaat naar een specifiek nummer bij start.
2. Zend SMS met STOP bij vertrek.

Nadeel: een beetje duur misschien.
Voordeel: je betaalt voor de exàcte duur dat je parkeert. Je hoeft niet meer op voorhand in te schatten hoe lang de rijen in de winkels zullen zijn, of hoeveel paar schoenen je moet passen vooraleer te beslissen een paar mee te nemen.
En zolang je niet, zoals in Gent blijkbaar, een SMS krijgt na 2u om je aan te manen om te verlengen (niet handig als je op restaurant je GSM uit zet!), dan ben ik een grote voorstander van dit systeem. Het beste aan het systeem is dat je in zowel in Antwerpen als in Gent de keuze krijgt om traditioneel te betalen, een optie voor de zeuren die zich vergapen aan de nadelen 😉
In Schaarbeek willen ze er ook aan beginnen volgens Brusselnieuws.be, een initiatief die dat ik toejuich, maar waarom énkel in Schaarbeek en niet in het ganse gewest, vraag ik me dan af. Waarom moet dit aangepakt worden door de individuele gemeenten, en kan het gewest dit niet aanpakken? Zo eindigen we misschien terug met een verschillend parkeerbeleid, met aparte maatschappijen (en verschillende prijzen?), en mogelijks met overlast aan de rand van de individuele gemeentes.
Foto door: much ado about nothing

UPDATE: Net het volgende gelezen in De Morgen over Amsterdam

Automobilisten die hun auto in Amsterdam parkeren, hoeven in de toekomst geen ticket meer op het dashboard te leggen. Parkeerders betalen voortaan na hun nummerplaat te hebben ingevoerd in de parkeerautomaat….
Het kentekenparkeren maakt op termijn ook het ‘real time’ parkeren mogelijk.

Een alternatieve mogelijkheid voor Brussel?

Share
 • Thijs

  Ik denk dat dit iets is wat onafwendbaar is en in de toekomst nog een stuk verder zal reiken. Dat hier enkel één gemeente mee start en niet een initiatief is van het gewest is voorspelbaar. De 19 baronieën blijven nu eenmaal een blok aan het been en niemand die blijkbaar zin heeft om het gewest wat meer slagkracht te geven om een eenvormig beleid uit te werken. Bon, toch een vernieuwend project voor Brussel, dus laat maar komen!

 • In Hasselt is het sms-parkeren al langer bezig. Als ik me niet vergis is het ook kleinschalig begonnen en dan na een analyse verder uitgebreid naar de hele stad. Ik gebruik het sindsdien altijd dus hoop dat het er in Brussel (heel Brussel 🙂 ook van komt!

 • Vince

  Hoe wordt gecontroleerd of je wel betaald hebt?

 • jeroen

  Politie of controleurs hebben apparaatje dat in verbinding staat met het bedrijf dat de betalingen regelt. Als ze nummerplaat intikken zien ze of je betaalt hebt of niet 🙂

 • Briggs

  Betalend Parkeren, heb ik een hekel aan tenzij het gaat om een parkeergarage die enige veiligheid kan aanbieden (zoals op de Kouter , in Gent, bv).

 • Tom

  probleem met parkeren op de Kouter is dat het nadien nog een heel eind te voet is voor je in De Dolle Mol zit.

 • Briggs

  Geef mij maar eerder Patrick Foley’s!

 • Pingback: Parkeren in het gewest at BrusselBlogt()