Schaarbeek viert de overwinning van Turkije

Ik zal het vanavond alvast geweten hebben dat Turkije gewonnen heeft van Tchechië en zo doorgaat naar de kwartfinales van dit EK. Zowel de Rogierlaan als de Haachtse Steenweg waren volledig rood en wit gekleurd. Een groot feest. In al die jaren waarin ik hier woon, zal ik dit nog nooit zo sterk hebben gezien als nu!

victoire-turquie-38

Als ik vooral één sterk moment moet onthouden, dan is het de politieman die op het kruispunt van de Rogierlaan en de Haachtse Steenweg het verkeer trachtte te regelen en opeens volledig omsingeld werd door feestende supporters. Zolang er geen versterking kwam, kon die man op zijn eentje niks doen!

victoire-turquie-52

Ik ben wat sfeerfoto’s gaan nemen die u op mijn flickr terugvindt! Indien u net als ik tussen de toeterende auto’s in Schaarbeek woont wens ik u alvast een goede nacht toe (want de andere Brusselaars slapen waarschijnlijk op dit uur al)!

victoire-turquie-24

victoire-turquie-28

Share
 • Jemenfish

  Ik had er al een beetje schrik voor gezien het late uur waarop ze wonnen en met wat voor een klasse 🙂 Niets van gemerkt in Oudergem daarentegen.

 • wie gaat me met mijn vlag deze nacht toeterend door Schaerbeek rijden, als de duitsers onverwacht zouden winnen van oostenrijk??

 • zwans

  klasse? dat was toch ironie hoop ik, jemenfish 🙂

  ik zou het eerder beschouwen als een combinatie van brute pech bij tsjechië en hoerenchance voor turkije; de goals, buitenspel-fase, onbestraft wangedrag van turkije…

  maar ik ben ook wel verrast dat de turken in brussel nu al zo fel uit de bol gaan; ze zitten uiteindelijk nog “maar” in kwartfinale… zal wel te maken hebben met de explosie van vreugde na de bijna-uitschakeling

  in welke wijken vieren de andere nationaliteiten bij jullie een overwinning?
  hier bij ons (waterloose steenweg, ma campagne – bascule) alleen wat vlaggen en getoeter van portugezen

 • Jemenfish

  Portugal is vrij fel vertegenwoordigd (zie niet zo goed in waarom), van Nederland nog niet veel gemerkt eigenlijk. Turkije is het enige dat zo van keer gaat.

  @Malte: Mag dat met een segway? 😉

 • ma1082

  malte laat maar weten, als je me er kan van verzekeren dat ik daarna terug parkeerplaats vind. Trouwens ik dacht dat we ook doormochten als we gelijk speelden.

 • vler

  In het centrum is het nochtans elke avond getoeter…

 • frederic

  de turken blijven me verbazen…ik ken geen enkele brusselse bevolkingsgroep die zo nationalistisch en trots is als hen… het wordt vooral duidelijk bij voetbalmatchen (en bij koerdische aanslagen in het thuisland). Maar het manifesteert zich ook op minder opvallende wijze : het aantal huwelijken met een partners uit het thuisland bvb is veel hoger dan bij pakweg de marokkaanse gemeenschap, Er wordt haast enkel naar turkse tv gekeken, er worden enkel turkse kranten gelezen. Tijdens de verkiezingen wordt er massaal voor een turkse kandidaat gekozen.
  De uiteindelijke slachtoffers van dit nationalisme is de turkse gemeenschap zelf. Onderzoek toont aan dat ze meer nog dan de maghrebijnse of andere gemeenschappen te maken hebben met taal- en leerachterstand. Kwalitatief onderzoek is er niet echt maar de oorzaak zou wel eens hun relatief groot isolement kunnen zijn. Met nationale trots en identiteit is er niets mis maar als het een handicap wordt moet de turkse gemeenschap zich wel vragen beginnen stellen… enfin, dit waren mijn beslommeringen die ik deze morgen in bed maakte tot de turkse toeterconcerten in sint-joost tegen 2u eindelijk ophielden… 😉 en voorts euh nog veel succes op het EK hé ! (ik heb alvast oordopjes gekocht)

 • Bram Boriau

  Ik ben content voor hen. Het deed me er wel aan denken dat ik dringend voor superisolerend glas moet zorgen 🙂 Ik hoop nu wel dat die klein mannen nu niet weer en masse zo’n belachelijk kapsel met ingeschoren turkse vlaggen gaan dragen. enfin, ze doen maar.
  Mijn volgorde van suporterlanden:
  1 Frankrijk (doen die eigenlijk nog mee? – zo’n grote fan ben ik dus)
  2. Nederland
  3. Portugal
  4. Turkijke

 • @ Malte: ik zou het eerder onverwacht vinden als Duitsland zou verliezen van Oostenrijk 😉

  @ Bram: Frankrijk doet nog mee, maar misschien niet lang meer – indien Nederland verliest van Roemenie ligt Frankrijk eruit 😉

 • @ma1082: bedankt, jammer genoeg heb ik ook geen garantie op een parkeerplaats 🙂
  @Jemenfish: in kassel rijd de politie met zo dingen rond, ik ben er te bang voor, bedankt!
  @Frank: in normale tijden ja, maar naar het ongeinspireerde gefoefel tegen kroatie lijkt men in duitse media ook verlies tegen oostenrijk niet meer uitesluiten…
  @bram: ben even zo’n foetbalfanatiek als jij, maar de volgorde zou toch anders moeten zijn, wereldkampioenschappen zijn plezanter, daar kan men tenminste de brazialianen zien 🙂

 • Bram Boriau

  En la France is out 🙁 Sneu, bon. Dan focus ik mij maar op Nederland.
  @malte: wat is er zo geweldig aan de Brazilianen?

 • die dansen het mooist aan de rand van het veld, samen met de kamerouners trouwens 🙂 De Italianen zijn gisteren nacht ook wel heel wat toeterend rondgereden.

 • Jemenfish

  Vond Italië-Frankrijk een draak van een wedstrijd om te bekijken. Gisteren vond ik het heel bizar hoeveel spanjaarden voor de buis zaten in kaffees, terwijl die match er niet eens meer toe deed.

  Iemand een aanrader waar de kwartfinale Portugal-Duitsland vanavond het leukst zou zijn om bij te wonen in het centrum zonder emmers bier over me te krijgen?

 • bartje

  En gisteravond merkte ik aan het verkeer dat passeerde dat Spanje van Italië had gewonnen. Ik heb de indruk dat toeterend door de straten rijden besmettelijk is…

 • Michel

  Duitsland heeft vandaag van Turkije gewonnen. Geen getoeter dus vanavond en vannacht. Maar euh, weet iemand of en waar men in’t stad naar de finale van het EK zou kunnen gaan kijken.

  Ik heb de laatste dagen en weken nog geen tijd gehad om ergens die voetbalmatchen te gaan kijken… dus zo onmiddellijk weet ik het niet.

  Ik neem wel aan dat ze bij O’Reilly’s wel voetbal tonen, maar dan zal het daarbinnen stampensvol zitten. Alternatieven? (Liefst in open lucht).

 • You bet. Ze toeteren hier gelijk zot, hoewel ze ook hebben verloren… Maar ik denk dat dat niet te lang gaat zijn.

  Jeuj. Slapen. 😀

 • Sorry dat ik geen auto heb om er mee te gaan toeteren.
  @Michel: heb vandaag gezien dat de Dolle Mol voetbal brengt op een groot scherm, maar ‘t is natuurlijk binnen…

 • Hier ook de nodige toeterende auto’s, maar dat waren bijna allemaal Duitsers, met vlaggen en alles erop en eraan… je moet toch lef hebben, midden in Schaarbeek!

 • Thijs

  @Michel: ik denk in Café Orts of bij hun buren.

 • Michel

  Bedankt voor de tips iedereen. Dan weten we waar we zondag terecht kunnen.

 • Ons (duitse) postbode loopt deze morgen met duitse vlag en voetbalpet door Schaarbeek… Maar voor de rest vond ik wel dat de turken zo speelden hoe ik het mij van de duitsers zou gewenst hebben terwijl de duitsers van de turken geleerd hebben dat men zijn goals in de laatste tien minuten moet doen 🙂