Gespot in Jette: een zeppelin!

zeppelin-1

28082008364

Het Nieuwsblad wist ons dit te vertellen:

Zeppelin vliegt voor het eerst weer boven België

Voor het eerst in zeventig jaar vliegt vandaag weer een échte zeppelin boven België. Aan boord zit onder meer een erfgenaam van graaf von Zeppelin, de uitvinder van de bestuurbare luchtballon in sigaarvorm.

Het is van 1938 geleden dat er nog eens een echte zeppelin over België vloog. Het gaat om een vierdaagse reis, met vertrek in Engeland en aankomst in het Nederlandse Valkenburg. De luchtreus zal de grens oversteken in de buurt van Kortrijk, en zet dan via Gent koers naar Brussel. De tussenlanding is gepland in Grimbergen.

Mijn excuses voor de magere kwaliteit, maar ik sleep niet altijd mijn fototoestel mee…

Share
 • bart

  da ding vliegt nu al 3 uur aan een stuk boven en rond mijn huis (hier in grimbergen). zijn er meerdere zeppelins ofzo, want volgens alle berichten moest die nu al een uur of 2 geleden koers hebbe gezet naar nederland, en da constant getuf van da ding begint mij ier serieus te ambetere 😛

 • Albert Rosner

  Is het getuf van da ding even hinderlijk als alle Boeings en helikopters die permanent over de Brusselse woonwijken vliegen, Bart ?
  Geef ons maar Zeppelins i.p.v. al die lawaaïerige en stinkende toestellen over onze huizen.

  Bij binnenlandse zaken denken ze dat ze de Brussels boefjes schrik aanjagen met helikopters, maar in werkelijkheid zijn het de politiemensen die schrik hebben om nog in ‘t veld te gaan.

  Men vraagt zich trouwens af hoe de petroleumindustrie erin geslaagd is om 70 jaar lang een milieuvriendelijk en geruisloos luchtschip tegen te houden.

  Vandaag begint een nieuw toeristisch en observatietechnisch gebruik van dit toestel, maar het kan evengoed ingezet worden voor alle zware bewaarbare vracht.

 • Volledig eens met Albert.
  Dat ze de olieprijzen nog maar wat opdrijven dan stoppen hopelijk al die excessen (zie de quad discussie van een tijd geleden). Op korte termijn worden we er met zijn allen jammergenoeg wat armer op en moeten we solidair zijn met wie echt té arm wordt. Op langere termijn evolueren we wellicht naar een ander soort economie. En misschien zelfs niet eens zo lange termijn. Hou de lucht en de dirigeables maar in de gaten!

 • Waarschijnlijk 1 van de lolbroeken die de petitie tekende tegen het zweefvliegtuigen-luchthaventje in Grimbergen? 🙂

  Lang leve de ietwat verzuurde has-been parel van Brabant.

 • NEF

  Sèg? Maar is dat den diene die we boven TATE BRITAIN hebben zien cirkelen??? Wow…