ABConcerts & Tom Helsen

Vorig weekend (ik weet het, ik ben een beetje laat) presenteerde de AB hun nieuwe ABConcerts site. De vorige site was nog zo slecht niet, maar hetgeen de AB nu, met web bureau Netlash, gemaakt heeft heeft echt alle spoilers die een concertzaal-site maar kan hebben.

 • Elke band die ooit in de AB speelde, heeft zijn eigen pagina.
 • Elke concert heeft zijn eigen pagina, zowel voordien (de aankondiging) als nadien (besprekingen, foto’s en video’s van het concert)
 • Concerten kunnen gegroepeerd worden in projecten (bvb Broodje Brussel, Carte Blanche).
 • Elke concertganger die wil, kan zijn eigen profiel aanmaken.
 • Alles hangt aan mekaar: je kan fan worden van een groep, aanduiden dat je een concert wil bijwonen, of dat je er was.
 • Je kan aanbevelingen van nieuwe krijgen op basis van je historiek en smaak

Er wordt gebruik gemaakt van informatie uit last.fm (groep/zanger profiel), Flickr (foto’s) en Youtube (video’s). Dat blijkt bvb uit het feit dat de info van Bart Peeters in het Engels geschreven is. Misschien even door Google Translate jagen?

Bart Peeters is een Belgische (Vlaamse) zanger, drummer, televisie-presentator en acteur. Hij faam verworven met The Radios maar tegenwoordig is hij een solo-artiest. In 2004 maakte hij zijn eerste solo album genaamd “Het plaatje van Bart Peeters”. Zijn tweede record ‘slimmer dan de zanger “verscheen in 2006. Zijn derde album (release: september 2008) heet “De Hemel In Het Klad”.

Ca va nog.

Je kan ook een AB Vespa winnen op http://www.abconcerts.be/nl/win

httpv://www.youtube.com/watch?v=E7v3U9m9jK8

Erna was er een concert van Tom Helsen. De eerste keer dat ik hem aan het werk zag, maar ik was ten zeerste onder de indruk! Geen idee dat ie naast een sterke stem ook een talent als entertainer had.
Tom Helsen @ AB

Share
 • Euh

  Jezelf inschrijven, zeggen welke concerten je doet of dee (wat op last.fm, myspace, facebook e.d. al kan, en veel beter dan deze nieuwe site), EN dan nog even gratis en voor niets concerten in je mailbox krijgen die je zouden KUNNEN interesseren op basis van voorgaande keuzes en wat je ingeeft op die websites.

  ‘Je kan aanbevelingen van nieuwe krijgen op basis van je historiek en smaak’.

  Verander die ‘kan’ maar in ‘zal’, anders zou zo een functie nutteloos zijn, dat doen desbetreffende sites al.

  Nou, een veel betere definitie van spam zag ik dit jaar nog niet. Leuk dat ze eindelijk buitenshuis gaan werken om die aftandse site wat vaart te geven, maar persoonlijk zie ik liever niet dat ik naar 2-3 concerten ga en dat zeg op last.fm, en pardoes 20 ongevraagde e-mails krijg.

 • Amaai, ik ben die site even gaan bekijken en ben onder de indruk. Ik zit nu lekker naar de volledige versie van een live-concert van Yevgueni te kijken. Dat werd me in ‘mijn backstage’ voorgesteld op basis van mijn favoriete artiesten.
  Ik ben niet zo’n dappere concertganger, maar wie weet lokt dit speeltje me wel in de AB.

 • Jemenfish

  De ‘voorbije concerten en reacties’ pagina’s zijn voor 95 procent hetzelfde als Last.fm, buiten dan dat het in het Nederlands staat. De functies van Last.fm zijn op zich altijd handig geweest (alhoewel soortgelijke muziek opzoeken er wel eens behoorlijk naast zit), maar gezien de AB concerten al worden toegevoegd aan last.fm zou ik dat soort pagina’s toch iets meer eigenheid durven geven. Als ik nu naar de recentie van Killing joke surf op de AB site of die van Last.fm is het een beetje een spelletje van ‘zoek de 7 verschillen’.

  Voor de rest misschien wel betere site als de vorige. Alhoewel ik concerten in music village e.d. een apart vak zou geven, als je nu de kalender er op doorbladert krijg je echt wel té veel kleine concertjes in 1 keer. De vorige site was iets overzichtelijker, deze completer…wikken en wegen 🙂

 • Thijs

  Maar aan de ene kant wel erg positief is voor mensen die niet vertrouwd zijn met Last.fm. Goeie zet AB!

 • Superbe photo !!!
  Tot