Vuilnis: ‘t is proper

Maandag was er geen huisvuilophaling. Op één of andere manier zou dit bijdragen tot onze koopkracht, meen ik begrepen te hebben. De volgende ophaling was voorzien voor donderdag, maar gisteren bij thuiskomst was alles opgeruimd! De mannen van Net Brussels zijn gewoon een dagje later gekomen.
Indien er ophaling voorzien was bij U op maandag, was uw huisvuil dan ook op dinsdag weg? Of staat het huisvuil nog op straat?

Share
 • dM3

  Bij ons lag het tot voor kort nog allemaal nog verspreid door de Onze-Lieve-Vrouw Van Vaakstraat. Heb er deze morgen niet op gelet, maar ik denk dat het er nog allemaal ligt, zij het wel een paar meter verdergeblazen 🙂

 • Bij mij was het huisvuil ook op dinsdag weg en bovendien ook de gele en de blauwe zakken die we op maandag mogen buitenzetten. Of hebben ze dan maar alles in de wittezakkenkar gekieperd?

 • ely

  neen, bij ons was het huisvuil op de ophaaldag maandag niet verdwenen. en elke dag kwamen er zakken bij. vandaag donderdag, normale ophaaldag is alles weg.

 • De gele en blauwe zijn enkele uren langer blijven liggen hier (Ukkel), dus toch niet gemakshalve bij de witte gekieperd. Enfin, toch niet in het zich van de burger 😉

 • pogonus

  Bij mij (Sint-Gillis, Zuidwijk) hebben de stapels witte zakken onverstoord op de stoep staan wachten tot donderdag. Nu zijn de zakken weg, en rest er nog, zoals gebruikelijk, de onverpakte troep die door de straatreinigers zal moeten opgeruimd worden.

 • Thijs

  Ja, het is soms onvoorstelbaar hoe vuil vuil aantrekt. Laat bijvoorbeeld 3 witte vuilniszakken een 2-tal dagen buiten staan en eenzelfde hoeveelheid troep vermenigvuldigt zich automatisch ernaast.
  Ik ben ervan overtuigd dat het voor vele mensen ook de normaalste zaak is dat ze géén vuilniszakken kopen, maar dit gewoon ergens gaan dumpen. Zowel huisvuil als grofvuil.
  Nuja, Brussel werkt ook ergens dergelijke gedragingen in de hand. Je moet al beschikken over een auto met GPS om tot bij de twee recyclageparken in Brussel te geraken. Om ginds moet je een bewijs van domiciliëring tonen om binnen te mogen. Tja, dan sluit je direct een grote groep mensen uit.
  Daarnaast bestaat er géén systeem van een (twee)jaarlijkse huisvuilophaling in Brussel, recycleren is nog altijd niet verplicht en er is haast géén controle naar overtreders toe…dus zo maak je het erg gemakkelijk. Respect voor de straatvegers en mensen van NetBrussel die dagdagelijks tegen windmolens vechten. Of klink ik nu wat te verzuurd?

 • Jo

  Is het iemand al opgevallen wat automobilisten er allemaal uit gooien ? Raampje open en hupla ! Al rijdend, voor het verkeerslicht, of op de parkeerplaats. Brandende sigaretten, kunstig weggeschoten naar om het even wel doelwit (heb er zo al één mogen ontvangen in mijn auto).Voor de grotere hoeveelheden gaat het portier even open.
  Van nultolerantie in Schaarbeek heb ik nog niets gemerkt.

 • Koen

  En al es geprobeerd naar het containerpark te gaan ? Het is slechts open van 9 tot 16u. Moet je daar dan een halve dag verlof voor nemen of zo ?