Voorspelde sneeuw verrast Brusselaars

Smeltende sneeuw‘t Is weer eens zover. Een paar centimeter sneeuw en gans Brussel in de knoop. Gisteren belde ik Taxi Verts die, naast het verliezen van mijn reservatie, mij wisten te melden dat er om 19u nog klanten waren die wachtten op een taxi waarvoor ze om 16u hadden gebeld.
De wegen lagen er glad bij (gelukkig heeft het wat gedooid vorige nacht!), vluchten in Zaventem werden afgeschaft… een kleine chaos (gelukkig was het weekend).
De coiffeuse wist mijn vriendin vorige week in te lichten dat het behoorlijk zou gaan sneeuwen tijdens het weekend. De weermannen en -vrouwen wisten dit blijkbaar te bevestigen. Hoe komt het dan toch dat er niet tijdig wordt gestrooid, en Brussel telkens weer in een knoop ligt wanneer er een paar centimeter sneeuw valt?

Share
 • Mike, het was zondag. Strooien, pffff, dat kost te veel 🙂

 • Jemenfish

  Dat is niet typisch Brussel, dat is typisch Belgisch…het zat op andere plaatsen ook wel deftig scheef…in Gent hebben ze een deel van het openbaar vervoer gewoon platgesmeten.

  Waar je in het buitenland een preventief beleid verwacht, zijn wij ons een preventief beleid à la ‘Oei…tgaat precies sneeuwen’ en ‘Oei, theeft precies gesneeuwd?’ wel gewoon ondertussen zeker? 🙂

  Wel lollig waren de beelden van zoveel metrostations die nog maar eens aantonen hoe slecht onderhouden ze zijn en begonnen lekken.

 • Ik ben ook verrast geweest, maar dan aangenaam: de geplande boswandeling in het Hallerbos werd een sneeuwwandeling. Prachtig. Aanrader.

 • Mr.Jang

  Ik heb 2 jaar in Oostenrijk gewoond. Daar krijgt men natuurlijk veel meer sneeuw dan bij ons. Om overal tijdig te kunnen strooien is men gekomen tot een gedecentraliseerd systeem. Je ziet honderden kleine jeepjes (Suzukis) die uitrukken met een strooibak en een beperkte hoeveelheid zout. Voor zover ik weet zou het zelfs om dagloners of privépersonen kunnen gaan. Hoe deze mensen verloond worden zou ik niet weten. In ieder geval blijkt uit het Oostenrijks systeem dat 1 centrale dienst met zware vrachtwagens bij hevige sneeuwval nooit overal op tijd geraakt.