Nog iets eten na 22u?

Ik heb deze vraag al een paar keer gekregen en mijn antwoord erop is veel te onvolledig:

Waar kan je in Brussel nog iets gaan eten nà 22u?

01022008

Ik ken vlak bij mij de Skieve Lat, maar er moeten in Brussel nog restaurants zijn die hun keuken laat open houden. Iemand tips?

Share
 • BLA

  Sibemol, Bloemenstraat 20 1000 Brussel

 • Jemenfish

  Becasse in Elsene is 24u/24u geloof ik en hebben wel een aantal goede zaken.

 • Pascal

  L’ Échalote, ook in de Bloemenstraat, maar dan nuummer 8, open tot ongeveer zes uur ‘s ochtends in het weekend, vlakbij de Brouckère

 • Volgens mij bij Little Asia kan je tot vrij laat nog (voortreffelijk) eten. Rue Saint Cathérine.

 • Eva

  In Le Cap, Oud Korenhuis, 1000 Brussel kan je na 22u heel wat lekkere dingen eten!

 • Nis

  De keuken van de Fin de Siècle, in de Kartuizerstraat, blijft heel laat open (naar ik mij herinner, 23u of 24u).

 • Rugantino op Anspach is ook laat open.

 • jeroen

  Rue Sainte-Cathérine is bij mijn weten de Sint-Katelijnestraat

 • Nis

  Ja, dat is zo. Maar het is evengoed de Rue Sainte Catherine. Heeft het echt zin taalpurisme te willen doordrukken op een blog die er is voor Nederlandstalige Brusselaars (met de nadruk op het laatste woord!). Is het soms niet mooi te zien dat we beide talen door elkaar kunnen gebruiken en elkaar toch verstaan ? Want Jeroen, je weet zelf ook waar de Rue Sainte Catherine is, niet ? Meestal reageer ik niet op zo’n opmerkingen, maar ik vind het er nu een beetje over, sorry. Als je in een wereld wil leven waar enkel straten en lanen bestaan en geen rues en avenues, dan moet je verhuizen…

 • jeroen

  ik woon zelf in de Sint-Katelijnestraat. Ik studeer aan de HUBrussel, zal ook niet zeggen, “ik studeer aan de HUBrussel campus Rue Assaut”… hoe belachelijk zou dat niet zijn. Misschien is mijn reactie er wat over, maar mijn respect t.o.v. franstaligen is ver zoek, als je verschillende keren uitgescholden bent omdat je nederlandstalig bent, kan en wil ik ook niet meer het begrip opbrengen om Frans te spreken in Brussel. Ik merk heel goed het verschil in mentaliteit jegens Vlamingen nu i.v.m. 5 jaar geleden toen ik hier begon te studeren. Het grootste probleem is wederzijds respect. Toen ik hier begon te studeren, was ik tegenstander van het Vlaams-Nationalisme, maar je kan wel zeggen dat ik door 5 jaar Brussel meer Vlaamse gevoelens ben gaan ontwikkelen, puur door de onbeschofte houding van tal van individuen in Brussel tegenover Vlamingen, en ik kan wel zeggen dat ik niet de enige ben, maar dat dit gevoel overheerst onder het grote deel van mijn vrienden.

 • C3

  Dat is wel jammer voor te horen. Het is toch leuk als je perfect tweetalig bent? Dan kan je overal je plan trekken. Ik denk niet dat ik het zou redden in Brussel door enkel nederlands te spreken.

  ‘Ik ben geen Vlaming, maar een Belg’

  Groetjes

 • Dat je respect voor Franstaligen afneemt, kan ik verstaan. Maar af en toe kom je dan weer zo’n hartverwarmend persoon tegen die je niét uitscheld (overkomt me ook, maar uiteindelijk maar 3 keer per jaar, voor de rest is het letterlijk onbegrip) en bij een tweede bezoek al probeert in het Nederlands te bedienen.
  Misschien toch wat meer oog hebben voor de positieve momenten? En qua reactie was het er inderdaad wat over…

 • Mattias

  > als zij zo doen, doe ik ook zo.
  Tjah, zo gaan we samen ten onder.
  Als dat jou doelstelling mag zijn: keep on going, you’ll get there!

  Op die manier maak je je er gewoon gemakkelijk vanaf vind ik(opnieuw, als je het jezelf makkelijk wil maken: jou keuze, maar zo geraken we ‘er’ niet). Al moet het gezegd dat een een mentaliteitswijzing niet snel gecreëerd wordt.
  Ik zou het al mooi vinden als iedereen beide talen begrijpt, dan kan je kiezen in welke je zelf spreekt.

  Dat er werderzijds respect moet zijn, dat staat als een paal boven water

 • ieldk

  Ik vraag niet eens dat ze Nederlandstalig zijn of Nederlands kunnen. Ik vraag dat ze er respect voor hebben en enkele woorden Nederlands kennen (Goeiedag, tot ziens, dank u, de prijs). Dat is gewoon respectvol.
  Als ik nog maar een week in het buitenland ben, dan kan ik die woorden ook al. (in het Turks, Arabisch, Wolof…) Dus heel moeilijk moet dat niet zijn. Het niet kunnen is gewoon onwil.

 • dikke zimme

  goed nieuws voor de fastfooders…den Macdo aan de Beuzze is open tot 5 u s’mergens…enkel in het weekend weliswaar…

 • jeroen

  ieldk slaat de spijker op de kop. Er is geen wederzijds respect meer, en ik wil dat respect wel opbrengen, als men respect heeft voor mij, en zeg nu zelf, een ober in een café of restaurant, hoeveel dingen moet hij kennen om zich wat verstaanbaar te maken in het Nederlands… hij moet kunnen tellen, en de courante dingen van op de kaart, en een 10-tal standaardzinnen. Da’s een namiddag wat studeren en je kan het. Ik vind het niet meer normaal dat de helft van de keren dat je “2 koffies alstublieft” vraagt je raar wordt aangekeken, je uitgescholden wordt op straat omdat je aan het telefoneren bent in het nederlands, er in de GB Les Halles niemand te vinden is die ook maar één woord Nederlands verstaat, tja dan moeten de Franstaligen maar eens eerst in eigen borst kijken, en beginnen nadenken of dat zij wel zo’n goede Belgen zijn.

 • lina

  In Publico in de Kartuizersstraat wordt je soms vriendelijk in het Nedl onthaald en soms in het Frans. De baas wisselt af met Nederlandstalige serveuses en ook Franstalige serveuses, hij kan maar geen tweetalige vinden blijkbaar. Ohja de nederlandstalige serveert op dinsdag en woensdag. Je kan er ook eten na 22u!

  Opt Sint-goriksplein ben ik nog nooit in het Nederlands bediend, elke keer ik ze in het Nedl aanspreek antwoorden ze me in het Frans.
  Ik denk dat het probleem is dat er moeilijk tweetalig personeel te vinden is.

  @ieldk

  weet jij wat ‘alstublieft’ in het arabisch is? 😉

 • ieldk

  alstublieft: min fadlak
  dank u: schokran

  Ja, schrijfwijze ken ik niet. Maar zo moet je het uitspreken.

 • ging dit niet over eten na 10 uur????

  L’Express, libanese snack aan de grote markt met gezellig kelderzaaltje
  Bij Da Kao kan je ook nog binnen tot 11pm

 • jeroen

  Da Kao is superlekker, een echte aanrader

 • lina

  ieldk ben trots op je dat je dat kan!