“Spitsmail” door Vlaams Verkeerscentrum

In de categorie “zou het niet leuk zijn als er zou bestaan …”: het Vlaams Verkeerscentrum heeft een dienst opgezet om elke (werk-)dag mails te ontvangen over de eventuele verkeersproblemen die er zouden zijn op de pendelweg die je neemt.

Er was al de lijst van verkeersproblemen voor Brussel, hetzelfde maar dan op een verkeerskaart van Brussel, er is ook de lijst van camerabeelden van de Brusselse Ring. Maar als je wil, kan je dus het laatste nieuws om bvb 16u30 via email ontvangen.

Spitsmail - verkeerscentrum vlaanderen

Iemand ervaringen met de accuraatheid van de dienst?

Share
 • Maar dat is toch volstrekt zinlos! Het is alles enkel voor autobestuurders! Ik wil weten, of mijn bus van De Lijn te laat komt, waar een tram geblokkeerd staat en wr men mij de fietspad heeft opengegoeid om kavels te verleggen. Zoiets “Verkeerscentrum” te noemen! Autoverkeerscentrum moet dat heten. Over Voetgangersverkeer, fietsverkeer, busverkeer, tramverkeers, treinverkeer, luchtverkeer, bootsverkeer hebben ze het mamelijk helemaal niet.

 • Tom

  @ malte:
  Je hebt geen speciale website nodig om al die dingen te weten:
  – de bus van De Lijn komt te laat. Punt.
  – of de MIVB bus/tram te laat komt, kan je zien op hun website. Klik op je lijnnummer, en dan “positie van de voertuigen in realtime”, dan zie je waar alle bussen zijn. Heel leuk als je dicht bij de halte woont, en op het laatste moment wil vertrekken ipv te wachten aan de halte.
  – je fietspad is opengegooid, ofwel staat er een auto op geparkeerd.

 • Euh

  De MIVB realtime functie werkt helemaal niet correct hoor. Sterker, soms lijkt het hele traject gewoon leeg, zelfs in de spitsuren. Try it and weep.

 • @Euh, ik stond eens an de bushalte van de Naamse Poort, het elektronische affiche toonde een virtuele bus na de andere die zo te zeggen langskwam, maar echte bussen zag ik niet. Bleek dat er een grote staking was, en tijdens stakingen de “realtime” met fantoombussen rijdt – voor eens zelfs stipt op tijd!