Merry Freezing Christmas

Deze zaterdag, 20 december, wordt er voor de 4e keer in Brussel een ‘freezing’ event georganiseerd. Gedurende een tiental minuten zullen deelnemers aan de freezing onbeweeglijk blijven staan. Met deze ludieke actie worden we even attent gemaakt op de constante golf van dwangmatige koopjeswoede. Voor even wordt een halt toegeroepen aan die stormloop in een wereld die niet te snel draait, maar waar wij zelf als gekken achter onze klok aanlopen op zoek naar verloren tijd.
Deze 10 minuten gebruiken we om even stil te staan bij onszelf, om te observeren, te relativeren …


Wie wil deelnemen, wordt zaterdag verwacht op het muntplein om 15h30 voor een briefing en verdere instructies. Breng een gsm mee of iets anders met kerstdeuntje op (jingle bells vb.)

Noot: Door deel te nemen aan dit event geeft u de organisator– Fabrice Boutique– de toelating om beelden van u te gebruiken voor zijn promofilmpjes ivm “freezing”.

Share
 • Euh

  Het idee aan freezing, zoals het in stations in USA begon, was afspreken op internet e.d., en spontaan er aan beginnen zodat de andere mensen er niks van snappen.

  Heb deze man al bezig gezien in het centraal station. Maakt er eerder een circus van door heel de tijd door alles te lopen met camera’s. Na afloop blijft hij dan nog urenlang applaus in ontvangst nemen en mensen bedanken, weliswaar met de hoop dat media zoals in het filmpje zich ook focussen op hem.

  Een beetje zoals flash mobbing indertijd, leuk idee, en dan gruwelijk beginnen uitgebuit te worden voor media-aandacht.

 • Nil

  heb ooit een interview met hem gelezen waarin hij zei dat het allemaal wat groot werd en dat hij een manier ging zoeken om aan subsidies te raken om alles beter te kunnen organiseren. serieus, waar zijt ge dan mee bezig??

 • Euh

  Dat is het artikel dat je verkrijgt als je op zijn naam klikt hierboven. Daar zegt hij zaken als ‘een freezing organiseren kost nu eenmaal veel geld. Subsidies is moeilijk, misschien moet ik een mecenas zoeke’. Freezing dur? In Amerika was het altijd gratis, jongeman. Omdat mensen elkaar sms’jes stuurder of e-mails, de freezing deden, en weer weggingen, ze probeerden er niet een halve theaterproductie van te maken.

  Ander frappant tegenstrijdig punt in zijn discours: ‘Freezings moeten spontaan blijven, mensen moeten erna gewoon door gaan met hun leven’ t.o.v. ‘Ik zoek misschien te beginnen iets te doen na de freezing, zodat de mensen een beetje samen blijven’. Tsja…