Zagen en klagen…

Oude zagen

Oude zagen


Kijk, een enkeling durft al eens te zeggen dat wij oude zagen zijn (met mijn persoonlijke excuses aan de jongere redacteurs), en dat zal dan wel. Maar der lopen er verdomd nòg rond. Erger nog, die mensen doen dat uit hoofde van hun functie… politicus is er zo ééntje van. Terwijl een politicus zich kan inzetten voor meer crèches, beter zichtbare verkeerslichten of andere noodzakelijk infrastructuurswerken die van Brussel beetje bij beetje een aangenamer stad maken, zijn er sommige politici die zich de tijd kunnen veroorloven om een potje te zagen over onbenulligheden.
Zo ook Danielle Caron die zich vroeger reeds druk maakte rond de nieuwe naam van het Paleis voor Schone Kunsten en nu tijd heeft om zich druk te maken rond Bootik, Kiosk en Go.
Bozar is de wat speelse naam die voor menig verstaander eigenlijk gewoon terug Beaux Arts is, maar met een ietwat meer naar het Nederlands neigende spelling. Dat laatste was er weliswaar teveel aan voor mevrouw Caron. Een z in het midden van een Frans woord, bijna ongehoord (enkele uitzonderingen te na niet gesproken)! Ik veronderstel dan ook dat mevrouw Caron haar radio uitzet wanneer Zazie nogmaal wordt gedraaid.
En nu is het de beurt aan het onwoord Bootik. Boutique is een van oorsprong Provencaals/Frans woord dat via wat omwegen uit het Latijn kwam: apotheca. Ondertussen wordt ook in het Nederlands boetiek gebruikt, maar in het Engels bijvoorbeeld ook. Dus weeral spijkers op laag water gezocht… Maar hoe durven ze, een invloed uit het Nederlands in een naam die voor àlle Brusselaars moet aanslaan.
Indien U dit nog leest, proficiat en bedankt om naar een ouwe zaag te luisteren… maar één ding is zeker: ik word hiervoor niet met belastingsgeld betaald!

Share
 • tommy1975

  STATLER: Boo!
  WALDORF: Boooo!
  S: That was the worst thing I’ve ever heard!
  W: It was terrible!
  S: Horrendous!
  W: Well it wasn’t that bad.
  S: Oh, yeah?
  W: Well, there were parts of it I liked!
  S: Well, I liked alot of it.
  W: Yeah, it was GOOD actually.
  S: It was great!
  W: It was wonderful!
  S: Yeah, bravo!
  W: More!
  S: More!
  W: More!
  S: More!

 • Luc

  Het is tekenend voor het niveau van de Brusselse politiek dat er hier mensen het nieuws proberen te halen met geleuter over de kleur van taxi’s en de naam van “verkooppunten”. Er zijn nochtans meer dan genoeg echte problemen in Brussel om op te lossen. Gewoon afschaffen die postjes van de politici die niks beters te doen hebben, zou ik zo zeggen.

 • tommy1975

  Je kan mijn reactie ook van beneden naar boven lezen uiteraard.

 • @tommy1975 ROFL !

 • NS

  Toch typerend voor de houding tegenover Vlamingen in Brussel.
  Je moet al wel masochist zijn om er nog te willen wonen…

  Hoofstad van Belgie, mon oeil!

 • Jemenfish

  Touché 🙂

 • Karl

  Mike u heeft 100 % gelijk.

  Mevr. Danielle Caron kan ik moeilijk serieus nemen.
  Ik denk dat er in Brussel andere zaken zijn waar meer over “gezaagd” mag worden.