Pollutiepiek

Nieuwe maatregelen om pollutie tegen te gaan werden van kracht (schreven we eerder al over), en dit wordt gelanceerd met een mooie website (nog steeds in opbouw).
En wat lezen we daar?

De politie voert de snelheidscontroles in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op, opdat de snelheidsbeperking van 50 km/uur nauwgezet zou worden nageleefd. Tussen 50 en 60 km/uur stoot het voertuig de minste verontreinigende stoffen uit.

Zouden ze dan tijdens zo’n pollutiepiek geen verhoging van de snelheidslimieten tot 60 km/uur moeten invoeren en dàt streng controleren?

Share
 • zwans

  hehe, proberen steeds exact 50 te rijden dan…

 • Een beetje kort door de bocht; Een auto vervuilt het meest als hij optrekt; Als de limiet hoger licht, moeten de mensen meer optrekken, om dan te remmen. Daarom denk ik dat ze traag mogelijk rijden nog het beste is in Brussel.

  Ook zou een verschil van 10km per uur de veiligheid niet echt ten goede komen.

  Al eens moeten remmen voor een plot overstekende voetganger?

  Openbaar vervoer en de fiets zijn volgens mij de enige oplossing 😉

 • Briggs

  En als we nu eens de snelheid beperken tot 0km/u? Geen ‘fijn’ stof…wat is daar nu fijn aan?

  Onzin. Roetfilters verplichten en wat minder lege bussen van het openbaar vervoer laten rondbollen. De technology drive naar minder uitstoot van fijn stof & co ondersteunen. Wagen op waterstof of LPG stimuleren.

 • Briggs
 • MJ

  aan allen mijn beste wensen voor een schitterend 2009!

 • Volgens mij komt er tegen het einde van de week weer een pollutiepiekske aan…
  zie http://www.irceline.be/~celinair/dutch/homenrl_java.html

 • Albert

  Gisteren op de radio gehoord dat de Europese norm 4 maal overschreden is… in Vlaanderen, wat moet het dan zijn in het Brussels stedelijk gewest ?
  En nog wordt het autoverkeer in de stad niet aan banden gelegd… of dat nu via alternerend rijden van even en oneven nummerplaten is, een stadstol, een km-heffing, etc…..
  Kan Pascal Smet uitleggen waarom er behalve de (niet-)gecontroleerde beperking van 50 km/uur Niets Anders ondernomen wordt ?

  Het enige resultaat is dat autorijders voor één keer wat kalmer rijden, wat minder gevaarlijk dan gewoonlijk, maar of dit als resultaat heeft minder vervuilde lucht in de stad dan op dagen dat er goede luchtcirculatie is…

 • helg