Brussel in Beeld – Week 9 (2009)

Vorige week verscheen er geen Brussel in Beeld van Leen. Dat lag aan Flickr. Daar had men immers plotsklaps beslist om het knippen-en-plakken van de html-code voor de foto’s af te schaffen. Na heel wat protest van de Flickr-community werd deze maatregel teruggeschroefd. Een goeie beslissing van Flickr, want daarom is er deze week weer een Brussel in Beeld. We hopen dat onze trouwe kijkers ons vorige week toch een beetje hebben gemist.

Het gemeenschappelijke element – en het buitenbeentje – in de reeks van deze week mag u helemaal zelf ontdekken.

Le jour du bonnet

Foto hierboven: Le jour du bonnet van ffrederic.

Claustrophobie

Foto hierboven: Claustrophobie van G odfu.

Brussels Balloons Day Parade

Foto hierboven: Brussels Balloons Day Parade van Exibit.

"Flagey tramstation" - Brussels, Belgium 2009 (6x6)

Foto hierboven: “Flagey tramstation” – Brussels, Belgium 2009 (6×6) van Imaginary.vision.

Soep!

Foto hierboven: Soep! van Legasse Photo.

balloons day parade

Foto hierboven: balloons day parade van Legasse Photo.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.

 • joost

  Ja, ik heb “Brussel in Beeld” de afgelopen week gemist. Blij dat het probleem is opgelost.

  Dank u voor uw werk en keuzes,

  joost r

 • Waarom kunnen jullie niet gewoon foto’s op jullie blog zetten zonder ze op flickr te zetten? Ik vind het sowieso raar, dat men vrijwillig de rechten aan zijn foto’s aan flickr overdragt?

 • @Malte: Ik denk dat je de zaken een beetje omdraait. Wij zetten die foto’s niet op Flickr om ze op BrusselBlogt te kunnen zetten. De fotografen zetten hun foto’s op Flickr in de pool voor BrusselBlogt. Uit die foto’s maken mijn collega’s Leen, Tineke en ikzelf beurtelings elke week een selectie van zes foto’s. En die plaatsen we dan – via een HTML-snippet die Flickr zelf genereert – op BrusselBlogt. Flickr is dus gewoon een verzamelplaats voor al die foto’s. Het zou anders gewoon niet te beheren zijn. Of we zouden bij wijze van spreken onze eigen “privé” Flickr moeten oprichten. Maar dat heeft geen zin. Flickr is een prima sociale fotosite met heel wat Web2.0-mogelijkheden. Dus gebruiken we die gewoon. We gaan niet opnieuw het wiel uitvinden.

 • @Malte

  Je draagt ook zeker de rechten van je foto’s niet aan flickr over. Op dit gebied is flickr stukken beter dan facebook.

 • bedankt, had ik dus fout begrepen.

 • Pingback: Brussel in beeld - Week 10 (2009) at BrusselBlogt()