Midi Station is de grootste

Midi Station

Zowat alle restaurants en brasseries die interieurspecialist Antoine Pinto de afgelopen twintig jaar opende, werden een zakelijk succes. Nu opent in Brussel zijn pièce de resistance, waarbij al de rest in het niets verzinkt. Midi Station, aan het Zuidstation, is de grootste brasserie van het land.
(…)
Met één probleem blijft de grootste brasserie van het land worstelen: het personeel. ‘We hadden 150 mensen nodig. De zoektocht was immens. Goede krachten liggen niet voor het rapen.’ Maar ze zijn gevonden. Daar gaan Pinto en zijn team van uit.
Sinds 20 februari is Midi Station open. ‘Onofficieel. Een inloopperiode om het personeel de tijd te gunnen zich in te werken.’ Dat houdt in dat er nogal wat schoonheidsfoutjes zijn. Lange wachttijden, bestellingen die niet altijd even vlot genoteerd en doorgegeven worden. ‘Die kinderziektes moeten eruit. We hopen dat de klanten die nu al komen, het ons vergeven.’
Tot de officiële opening op 23 april krijgt iedereen 15 procent korting . ‘Want de service is nog niet perfect. Dan is zo’n korting niet meer dan billijk.’
(…)
Omdat het een publieke ruimte is, mag er niet worden gerookt. Behalve in de speciaal daarvoor ingerichte sigarenkamer of na zeven uur ‘s avonds. Dan gaat één toegang dicht en wordt de wintertuin die zo ontstaat (met in het midden een klaterende waterbol onder een immense luchter) een bijkomende rokersruimte.
(via www.nieuwsblad.be)

Tel. : 02.526.88.00 – Fax : 02.526.88.01 (resto.be)
Place Victor Horta 26, 1070 Anderlecht

Wie test het eens uit?

Share
 • tommy1975

  De Standaard en De Morgen zijn al geweest en ze waren dol enthousiast, over het eten dan. De service staat in kinderschoenen, maar de 15% korting op de rekening compenseerde…

 • Tom VB

  Was lees ik net? Midi Station is failliet! Uitbater Antoine Pinto kon, na zware investeringen van 9 miljoen euro en een verlieslatende zomer, de huur niet meer betalen. Euro Immo Star, het bedrijf dat de commerciële ruimte van de NMBS beheert, zal naar verluidt de megabrasserie nu zelf uitbaten tot het een nieuwe topchef kan strikken. Grootheidswaanzin, roekeloosheid of gewoon pech gehad?

 • Service is de kinderschoenen niet ontgroeid, me dunkt. Ben nog 1 keer teruggeweest, en dan wist ik dat ik er niet meer zou terugkomen.
  Het is trouwens niet goed aangeduid vanuit het station, mho.

 • tommy1975

  Ik ben met een companie eens gaan eten en was ok, maar niet wauw. Bovendien bijzonder slecht aangeduid. Ik vind het wel jammer dat zo een concept dat toch NY een beetje dichter bij Brussel brengt niet kan overleven in de hoodsstad van Europa. Het is net dit soort projecten (ook Viage) die Brussel een grootstad maken.

 • Bart

  Viage maakt Brussel een hoofdstad? Nou moe.