Deel je favoriete plekjes op CityPlug.be

Ik heb geen idee wie de initiatiefnemers zijn (meer informatie zeker welkom), maar de site CityPlug.be zit wel goed in elkaar: Brussel heeft hier een eigen stek, naast een pak andere Belgische steden.

cityplug2Geheel volgens web 2.0 regels is dit een site voor en door gebruikers. Maak een account aan en geef je mening over je favoriete plekken in de stad. Je kan ook zelf bijkomende adressen suggereren.

Met een indeling volgens wijken kom je snel te weten wat je in je buurt niet mag missen. Zoek je in heel Brussel, dan kan je kiezen tussen verschillende rubrieken:

cityplug1Gelukkig voor de Brusselse realiteit is het een drie-talige site. Geen commentaar in het Nederlands op een adresje? Lees dan die in het Frans of Engels!

Ik vind vooral de integratie van Google maps geslaagd. Zo zie je meteen waar de plaats te vinden is en wat er in de buurt is.

Ze hebben ook een groep op Facebook en zelfs een Facebook-applicatie waarmee je een persoonlijk klassement kan maken van je favoriete plekjes en die lijst meteen delen met anderen.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

 • Het domein CityPlug.be werd geregistreerd door Frédéric Monet van IT’s Now Consulting & Services (gevestigd in Watermaal-Bosvoorde).

 • Jemenfish

  Nog wel leuk speelgoed. Heeft wel uberhaupt nog een pak input nodig, eens kijken of ik er tijd voor vind. Er waren al eindeloos veel van dat type sites maar interactief met facebook e.d. is wel leuk. Is natuurlijk altijd wel fragiel aan plekjes die hunzelf registreren en de hemel in prijzen, maar zo een vaart zal het niet lopen, tot nu toe amper gebruikers 🙂

 • Thijs

  Inderdaad, zit knap ineen en nog niet verdorven van de platte commercie. Houden zo!

 • @Thijs: Ik vrees dat de eigenaar niet dezelfde bedoelingen zal hebben dan jou. Voor mij ruikt dat na geld maken met het werk van anderen…

 • Het is vooral geschikt als voorbereiding op een buurtverkenning. Via de Google Maps, kom je te weten wat er allemaal in de buurt te vinden is.

 • Jemenfish

  @Malte: De site zelf heeft buiten 2 ads niet zoveel mogelijkheden tot inkomsten.

  Maar dat type websites kan heel snel overspoeld worden door een keten van handelaars die zichzelf voordoet als klant en de eigen winkel/restaurant/… de hemel in prijst en alles in de nabijheid een slechte quotatie geeft. Maar daarvoor dient het dus eerst een toeloop te kennen voor het die moeite waard is natuurlijk.

  Is zoiezo natuurlijk wel altijd moeilijk, als het nog vrij leeg is zoals nu vraag je je af of het echt nut heeft om zelf te gaan beginnen schrijven en indien het een succes wordt wordt het vaak overspoeld, al dan niet door ‘echte’ gebruikers.

 • Prosper

  het enige alternatief vandaag is resto.be en laat nu net het platform zijn dat alle hierboven genoemde truukjes toepast : negatieve comments van gebruikers verwijderen, negatieve comments gebruiken om restaurant-eigenaars onder druk te zetten om een resto-site te bestellen, enz. ik geef daarom cityplug.be door zijn iets opener technologie nog even het voordeel van de twijfel. gelijkaardige sites in de VS bewijzen trouwens dat objectieve reviews (positieve én negatieve) het zakelijk succes van de site niet in de weg staan : yelp.com , citysearch.com

 • Pingback: Alle winkels van Brussel? at BrusselBlogt()

 • Pingback: Seetiz, een online-video-stadgids. at BrusselBlogt()

 • Bart

  Resto.be heb ik nu zelf 2 keer gebruikt en het lijkt inderdaad dat de reviews overduidelijk van het resto zelf of vrienden komt en negatieve verwijderd: Ik at erdoor erbarmelijk slecht en mijn review werd niet weerhouden 🙂

  Dat is een beetje het probleem aan dit type groeperende sites en waarom je best, zoals Malte aangaf, er altijd van uit gaat dat er ‘op termijn’ wordt gedacht. Jammer genoeg doet niemand dit immers voor de lol meestal.

  Overigens, een ander problêem aan quotering sites is hoe ze precies de quoteringen toekennen. Iedereen kent pakweg booking.com wel voor goedkope hotel-boekingen, maar nog nooit opgevallen dat er nooit quoteringen van 1 of 2 bv. bijzitten? Je kan alles als negatief ingeven en de laagste quotering is een 3 (en wordt dan verwijderd door het hotel :))