Fotograferen in de AB

Gisteren alweer eens naar de AB geweest, maar zal er, om de toon niet al te negatief te maken, geen verslag van schrijven. Wat me méér stoorde gisteren, en ook bij vorige bezoeken, is de flitsen die tegenwoordig vanuit alle hoeken van de zaal het concert verstoren.
De pre-flitsen, de rode straling op de artiest zijn gezicht tijdens donkere momenten. Het werkt mij danig op de zenuwen.
Dit zal dan wel weer een beetje persoonlijk zijn. Toen wij op onze Brusselblogt vergaderingen discuteerden over concertverslagen en foto’s in den AB, is er navraag gedaan. Camera’s werden toen nog geweigerd, en we moesten blijkbaar het management van de artiest zelve contacteren. Dan was er ook nog sprake van de 3song/15 minuten/geen flits regel die ook persfotografen opgelegd krijgen.

Veel blijft hier niet van over. Iedereen schiet er maar op los en het duurt niet lang meer vooraleer iederéén weer gebanned wordt. Misschien ook wel schitterende fotografen als de Wannabes, bijvoorbeeld.

update:

bruno.fm

bruno.fm sprak de “ab” en tim van wannabes (zie ook ‘comments’).

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share
  • Tim

    Dank voor de lovende woorden op het einde 🙂 Het begint inderdaad soms wat veel te worden, de laatste tijd. Niks tegen mensen die hun favoriete artiest met hun compactje willen vastleggen, maar het flitsen is inderdaad hoogst irritant.

    (Wij hangen voor onze fotopassen trouwens ook gewoon af van de goodwill van platenfirma’s/management hoor. En normaal gezien zijn camera’s niet toegelaten in de AB, maar voor compactjes wordt een oog dichtgeknepen.)

  • Jemenfish

    Staat anders toch letterlijk in het huisreglement en op de camera dat het niet mag dacht ik. Fotopas of geen foto’s herinner ik mij toch een tijdje vrij strikt nageleefd te worden. Als het zover komt dat ‘iedereen’ ermee begint, kan je altijd eens even praten met de security. Vroeg of laat krijgen ze toch een artiest/manager die er anders eens van zal kwaad worden…