Rainbowmap voor Brussel

Waar naartoe als holebi, trans, queer of intersex? Naar aanleiding van de Belgian Lesbian & Gay Pride*, nu zaterdag 16 mei!, lanceert de toeristische dienst van stad Brussel in samenwerking met het Regenbooghuis een handig kaartje.

Er hoort ook een website bij, www.brusselsgay.be, waarop je alle adressen terug vindt:

View Brussels Gay Guide in a larger map

De site geeft ook een kalenderoverzicht van komende lesbigay parties én events.

Wat bij het papieren exemplaar wel ok is, de naam Rainbowmap, zit niet goed bij de site, brusselsgay.be. Daar is het al ‘gay’ wat de klok slaat. De doelgroep is namelijk ruimer dan enkel homo’s, kort samengevat als LGBTQI (lesbians, gays, bisexuals, transgenders, queers & intersex) – voilà weer een begrip aangeleerd.

Verder een prima initiatief om door te spelen aan andersgeaarde vrienden in binnen- en buitenland.

*De BLGP is een coming-out evenement voor vele duizenden holebi’s (en hetero’s) met een feestelijk, politiek en cultureel karakter.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

  • Ik sta er toch telkens weer van te kijken hoe gevoelig er met al die termen wordt omgegaan. Gay wordt hier blijkbaar enkel gebezigd voor mannelijke homosexuelen. Dat terwijl als je even luistert naar gaydarradio (UK), je merkt dat de term voor mannen én vrouwen wordt gebruikt. 50 jaar geleden betekende gay trouwens gewoon “gelukkig”. Wat mij hier dan wél weer opvalt is dat queer hier gewoon in de mond wordt genomen, daar waar dat in de UK toch maar met mate wordt gebezigd (tenzij er écht aandacht moet getrokken worden) wegens de negatieve connotatie. Queer betekent namelijk abnormaal/afwijkend/vreemd en wordt daarom ook als een offensieve term voor homosexuelen gebruikt.

    Nu, ik mag hopen dat we zaterdag zonder waanzinnig op onze woorden te moeten letten kunnen vieren 🙂 We mogen blij zijn dat er hier zoiets als de gay pride bestaat… in Rusland wordt het nog steeds verboden.