Help Animals, Anderlecht

Een aantal jaren geleden, ik ben al enigzins vergeten hoe en waarom, kwam ik terecht bij het centrum ‘Help Animals’, gelegen in de Bollinckxstraat 203 te Anderlecht – Voor de duidelijkheid, ja, dit ligt volledig in het industrieterrein.

Het centrum onderscheidt zich van de andere door een vrij pertinente eigen werkwijze te hanteren en geen van hun dieren af te maken maar eerder op te voeden. Hiervoor zijn er medewerkers aanwezig, maar ook vrijwilligers zijn er meer dan welkom.

En vooral dat laatste is het meest frappante, in mijn ogen, voor Brussel. Je kan er, mits het inleveren van je identiteitskaart, een leiband verkrijgen en ongedwongen kennis maken en gaan wandelen met de dieren naar keuze, terwijl je in het kattenpension urenlang indien je wil kan gaan zitten.

Indien je dus last zou hebben van een allergie maar toch dol bent op dieren (zoals mij), of geen plaats hebt op je appartement voor een hond of kat (wederom zoals mij), is dit soms een welkom alternatief om toch even met een aantal viervoeters kennis te maken. En voor diegenen die wel op zoek zijn naar gezelschap: De dieren zijn, mits terugbetaling van alle kosten zoals inentingen enz, allemaal beschikbaar voor een vrijblijvende gift.

Je vindt alle informatie, in drie talen, op hun website.

Indien iemand nog weet heeft van soortgelijke initiatieven in het Brusselse, gooi ze gerust even op ๐Ÿ™‚

Share
 • Thijs

  “ligt volledig in het industrieterrein”…valt er dan ook iets moois af te wandelen ginds?

 • Er zijn stukjes groen er rond, die zijn allemaal wel dik ok om op te zitten, maar natuurlijk blijft het in dat stuk Brussel niet echt gezellig vrees ik. Dat is wel jammer er aan.

  Maar ja, een dierenasiel laten ze nou eenmaal niet overal toe.

 • Dus als ik het goed begrijp kan je (bij manier van spreken) op een zondagnamiddag met een hond naar keuze een wandleing gaan maken?
  Prachtig! Vooral handig als je zot ben van honden, maar geen plaats hebt voor “Mรฉdor”.

 • Bart

  Bijna correct: het centrum is niet open op een Zondag. Een ander knelpunt zou toch zijn dat de meeste bussen naar het industrieterrein toch niet rijden op Zondag. Alle andere dagen van de week is het centrum van 10u tot 17u open en rijden er bussen als de 98 vrijwel tot naast de deur.

  En ja, voor de personen die bv. op een appartement wonen, denken aan een tuin + huisdier, maar niet zeker zijn of het iets voor hun is kunnen hier al eens een ‘testrit’ maken ๐Ÿ™‚

  Het nadeel is natuurlijk wel als je verkocht raakt aan 1 ervan en geen plaats ervoor hebt, zoals in mijn geval ๐Ÿ™‚

  De grotere honden kunnen ook wel eens achterdochtig zijn en gewoon weglopen van de bezoeker. Dus dat vereist soms wel wat geduld.

 • Bart

  Een karrevracht nieuwe honden, merk ik. Morgen eens gaan kennismaken ๐Ÿ™‚