Artikel Brussel Deze Week nachtelijke treinreizen

Gisteren/Vandaag in Brussel deze week een heel boeiend stukje gelezen over een reporter die eens de laatste trein vanuit Brussel richting de kust neemt, en terug met de eerste trein, ondertussen een praatje slaand met de personen op de trein, gaande van bezoekers van de ‘foor’ over rugzaktoeristes tot wat later de ietwat meer beschonken treingangers.

Eigenlijk vroeg ik me af of dit idee niet leuk zou zijn om ook te doen maar dan gebruik makend van het Brusselse openbaar vervoer. Uit eigen ervaring weet ik dat je daar al wel heel eigenaardige ervaringen kan meemaken, zowel positief als negatief.

Om zelf niet met voorbeelden uit te pakken, kan ik misschien gewoon een balletje opgooien: Iemand anders die al iets lollig/verbazingwekkend/raars enz. meemaakte in het Brusselse openbaar vervoer, of het nu metro, tram, bus, noctis of andere is?

Share
 • dM3

  Valpartijen in de metro bij de vleet, altijd wel verbazingwekkend.

 • Joske

  Ooit eens een grote fan van Johnny Halliday tegengekomen. Gewoon op een bus in de namiddag. Die heeft behoorlijk enthousiast een half uur aan een stuk, de greatest hits gezongen. Amai, die busrit voelde aan alsof hij uuuuren duurde (voor mij dan ;))

 • @Joske: ik weet wie je bedoelt, hij woonde in mijn wijk 🙂 wanneer hij naar Johnny luistert in zijn “walkman” komt het beest in hem los

  Anders is de laatste 27 nogal wijs 🙂 Je komt daar wat late maroliens op tegen. Ooit een type op tegengekomen die zijn broek had volgescheten en die bij de chauffeur kwam vragen of hij langs de prostituees van de noordwijk passeerde. “Ca c’est la Gare du Nord, monsieur, pas la Gare du Midi!”

  De 92 is ook nogal speciaal.

 • zwans

  De eerste bus/tram/metro op alle lijnen is altijd de moeite: mix van vroege halfslaperige werkers, beschonken nachtelingen, en een hele hoop speciale mensen om af te vragen wat die eigenlijk uitsteken om 5 à 6u ‘s ochtends…

 • Bart

  Ik denk inderdaad ook wel dat de eerste van elke lijn een geval apart moet zijn om te bezien 🙂

  Pseudohallidays ben ik nog niet tegengekomen. Jammer. Wat ik wel al een paar keer zag was mensen met muziek in de oren die beginnen meezingen/dansen. Gaande van hiphop tot een metalfan die de haren liet zwiepen. Het heeft altijd wel iets 🙂

 • Het artikel uit Brussel Deze Week kan je ook lezen op brusselnieuws.be:

  http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsleven/verhalen-op-het-donkere-spoor

 • Bart

  Vanochtend in de metro 7u30, zoals steeds klinkt er wat achtergrondmuziek op weinig volume, enkele mensen neurieën mee, de meesten wrijven zich de slaap uit de ogen, tot plots het maximum volume eens wordt getest: ‘ARTISANART, UN NOUVEAU EVENEMENT…’ enz. enz.

  Reclame op de Mivb is niets nieuw, maar zal denkelijk nooit veel effect gehad hebben, dus proberen ze het nu zomaar? De mensen die effectief naast een speaker stonden staken soms de vingers in hun oren, had er nog nooit op gelet dat daar effectief wel goede speakers stonden 🙂

 • Mark DB

  Metro 1 op een vrijdagavond: 5 strontzatte hardrockzweden. Ene valt half bewusteloos plat op de vloer. Kameraden willen uitstappen en moeten hem buitenslepen. 2 rapmarrokanen komen zich ermee moeien. Kerel begint te kotsen dat het geen zicht is. Metrochauffeur stapt uit: ça va? Heel theater, metro met 100 man op heeft daar 10 min stilgestaan.

  Bus 47 vroeger: ‘s ochtends vroeg richting Vilvoorde zat er altijd een kleine marrokaan op, constant vloeken, tieren en rondspringen als het niet vooruitging, salopard en fils de pute. Niemand zei er iets van, maar wel altijd show.