Restyling site BrusselBlogt

We weten het. Ons aller geliefde site BrusselBlogt.be is niet meteen de meest hippe. Vandaar dat we achter de schermen werken aan grafische vernieuwing. Er komt zelfs een nieuw logo!

Interactiviteit dragen we op deze blog hoog in het vaandel, logisch dus dat we jullie allen, stille bezoekers, ijverige commentatoren en auteurs voorleggen: wat zou jij anders willen zien aan deze site op grafisch of technisch vlak?

In de mate van het mogelijke houden we rekening met jullie opmerkingen, zonder daarbij iets te beloven dat we niet kunnen waarmaken.

Laat maar komen!

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

 • Ik lees dit via RSS, dus ‘t interesseert me eigenlijk maar weinig.

 • Bart

  Alles wat niet werkt (uitgaan) of niet up to date wordt gehouden (links), er uit

 • Bart,
  – Alle pagina’s+links onder uitgaan werken. Ik heb ze net gecheckt (behalve mss ‘Ancienne Belgique: Nieuwe concerten’).
  – Alle links op de pagina ‘links’ werden onlangs gecontroleerd en de niet-werkenden eruit gekieperd
  – Het enige wat we niet systematisch onderhouden zijn de lijsten met dokters en zo. Anderzijds is daar blijkbaar wel (grote) vraag naar. En het is nog de vraag of de site zorgzoeker.be voldoende afdoend is.

 • Bart

  Uitgaan:Error 404 – Not Found
  Oh no! You’re looking for something which just isn’t here!

  Links: O.a. Bruno.Fm bestaat niet, zoals hij zelf ook heeft gemeld bestaat het niet meer. Hier toch niet alleszins.

  Algemeen: Als je toch de links pagina wil houden, momenteel is dat bijna enkel persoonlijke zaken: Vriend fotograaf links, vriendin blogger rechts. Als je externen wil aantrekken en het hele zooitje een beetje geloofwaardig wil maken met een naam als Brusselblogt, zouden algemene links (gemeenschapscentra, concertclubs, cultuurhuizen, kalenders, enz.) ook wel eens mogen. Tenzij het echt de bedoeling is om enkel het medium blog en fotografie te illustreren…

 • Bart,
  – Gek dat ‘uitgaan’ bij jou niet werkt, bij mij geen problemen. Krijgt nog iemand een foutmelding?
  – link Bruno.fm weggedaan, bedankt voor de correctie
  – je opmerking over andere links dan bloggers/fotografen is helemaal correct. In de back-end heb ik zelfs een lijstje gevonden, dat nu weer on-line staat (menu rechts helemaal onderaan: Brussel & Media). Maar nu zitten we met 2 categorieën ‘links’. En de lijst is niet compleet. Dat moet dus beter. Goed gezien!

 • Ik heb de pagina met links naar bloggers en fotografen alvast omgedoopt tot ‘bloggers’.

 • Fr.Wouters

  Uitgaan: is er soms een concert: error 404

 • Bart

  Tine: Ten eerste, bij uitgaan: Concert is een minoriteit, er zijn ook parties enz., maar in dat aspect zijn er al 101 agenda’s online, dus linken lijkt me dan beter, of nog beter een lijst van links, gezien bepaalde media in Brussel nogal steevast enkel evenementen opnemen waar hun medewerkers dj’en en de rest ‘even uit het oog verliezen’.

  Wat betreft die links is het relatief makkelijk om een aantal te gebruiken die uberhaupt er toe doen: De Brusselse Jeugdhuizen, de Brusselse gemeenschapscentra, het VGC en alle portalen er bij, enz.; Voor mijn part zelfs een lijst interessante winkels, enfin, iets waar de meeste bezoekers iets aan hebben in de brede zin.

 • tommy1975

  Een online food-market!
  Waar koop je het beste vlees, waar zijn er nog warme bakkers, welke éclairs werden met echte vanille gemaakt? Waar koop je varkenswangetjes, zeldzame paddestoelen, coeur de boeuf tomaten? Italiaanse en Japanse supermarkten?
  Plus een gebruikersbeoordeling misschien?

  Wat ook leuk zou zijn is dat andere lezers de reacties van andere gebruikers kunnen quoteren. Van reacties et een negatieve waardering laat je dan alleen de titel zien, een concept dat vele amerikaanse sites al hebben. Werkt een beetje zelfregulerend.

  En als we dan toch aan het dromen zijn… sinds resto.be bijna geen waarderingen meer publiceert uit angst adverteerders af te schrikken, een goeie review site van de brusselse resto’s?

 • Bart

  Er zijn al een pak review websites van de Brusselse resto’s. Meestal worden die overspoeld door de resto’s zelf die dan anoniem hunzelf de hemel in prijzen. Komt daar nog bij dat resto’s, en dus ook zaken als het ‘beste’ vlees, volledig een zaak zijn van een eigen mening. Dat soort zaken zou dus eerder in een post kunnen/mogen, terwijl een links pagina, in mijn ogen, best altijd neutraal is en het liefst zo volledig mogelijk en up to date.

  Bij concerten herinner ik mij dat er voornamelijk een feed liep naar concerten van o.a. AB terwijl er wel een pak meer te doen is van kleinere concerten. Agenda.be (of pakweg boups.com of noctis.com waar iedereen iets mag ingeven) geven een totaalbeeld bv. van de Brusselse nightlife, in tegenstelling tot de 5 links die hier rechts onder media staan, die nogal enggeestig zijn in hun informatie.

  Ook onder cultuur valt me op, geen link naar de cultuurpagina van het VGC, naar de recyclart website, naar de kaart, jeugd en stad, Brusselse jeugdhuizen, enz., mag wat uitgebreider, neen? Al was het maar met een ‘stel een link voor’ optie.

  Ook pakweg de MIVB website linken bij Brussel lijkt me niet meer dan normaal en meer er toe doen dan pakweg, bralvzw. Het oogt niet erg volledig, als iedereen input krijgt lijkt het niet het werk van 1 of 2 personen en kunnen verschillende zaken aan bod komen die we anders zelf niet aan denken.

  Het quoteren ben ik het wel over eens. Maar dat is een basis-PHPBB functie eigenlijk. En niets houdt je tegen om een tekst tussen haakjes te zetten om te duiden dat je het daar over hebt. Maar bold, italic, quote enz. zouden inderdaad geen overbodige luxe zijn.

 • tommy1975

  Linken naar de MIVB mag niet.

  En wat het culinaire betreft, er is vandaag een echte kookhype, maar nooit makkelijk de ingrediënten te vinden. Net zoals met smakelijk brood, ik zie de meerwaarde hiervan echt wel in, maar het is niet omdat de eigenaars positieve comments over hun eigen zaak posten dat je het kind met het badwater moet weggooien.

 • ijskonijn

  @ tommy

  zeer goed voorstel ! Het zou handig zijn wat lijstjes aan te maken^^

  wat betreft de inhoud van deze blog, vind ik wel wat te braaf. Het is wel leuk wat over koetjes en kalfjes te praten – zaken die er dus niet echt toe doen -, maar het zou ook eens leuk zijn om meer wezenlijke onderwerpen te bespreken (samenleving, politieke besluitvorming, etc)

  Waarschijnlijk zijn er dan ook meer reacties en debat, maar goed, we zijn beschaafde mensen, niet ?^^

 • Ijskonijn, voor wie niet helemaal tevreden is over de inhoud van de artikels, zit er maar een ding op: toetreden tot de crew en zelf iets schrijven! We zijn allen vrijwilligers en kiezen zelf waarover het gaat. Dus: doe gerust: eenmalig of regelmatig. Zoals je wil.

  Wat de links betreft: geef jullie suggesties maar door via info@brusselblogt.be – we zullen kijken hoe we ze kunnen indelen.

  Ik maak me alleen maar zorgen over het updaten: kunnen we het bijhouden ervan garanderen? Te bekijken.

  Ik had met deze topic eigenlijk de bedoeling meer te horen over het design en de functionaliteiten. Niet zozeer over de inhoud. Dus als iemand daar nog iets kwijt over wil. Dit is de plek!

  😉

 • OK, er was idd een error op de uitgaan pagina. De pagina stond ‘private’ om een of andere reden. Ik zag die fout niet zolang ik als admin was ingelogd. Maar het is nu opgelost. Kijken jullie eens opnieuw naar de inhoud ervan?

 • Bart

  Tineke: Ancienne Belgique: Nieuwe concerten
  requested list not available

  Botanique: binnenkort
  Empty List

  Enfin soit, en dan nog, Botanique, AB, Vorst nationaal, en Bozar staan vermeld onder concerten. De agenda’s daarvan vind je op 500 websites en in zo goed als alle agenda’s, voor zover je al niet met publiciteit er rond wordt om de oren geslagen.

  Als je het toch een ‘Brussels’ karakter wilt geven dan concentreer je je misschien beter op de gezellige kaffeeconcertjes enz.; Ja, dat vereist meer werk, maar als niemand die er wil insteken, is de concertpagina overbodig. De layout is dan nog eens ver-schrik-kelijk anyway.

  @Ijskonijn (En bijgevolg de hele admin ploeg): Over de beschaafdheid zou ik nog niet zo snel conclusies trekken. Veel artikels gaan inderdaad over nogal persoonlijke zaken waar, eerlijkheidshalve, het overgroot deel van de Brusselse bevolking geen boodschap aan heeft, maar 1 keer er een thema wordt aangesneden waar er wel meer mensen iets over kwijt willen (Mediamarkt, Quads in Brussel) staat de comments box de kortste keren vol met kritiek, scheldwoorden en meer.

  Dat soort topics wordt dus niet zo erg snel herhaald zolang er niet wordt ingegrepen wanneer er over de schreef wordt gegaan in de comments, getuige deze blog. Ikzelf heb er alvast ook niet zoveel behoefte aan gezien ik weet dat ik binnen de kortste keren kan uitgemaakt worden en er niet wordt ingegrepen. Wezenlijk probleem aan deze blog en 1 van de redenen dat die niet aan populariteit zal winnen in mijn ogen.

 • Wanneer comments over de schreef gaan, worden ze op deze site wel degelijk geweerd. Dit zijn de regels:
  – geen reacties die tegen de wet of de goede zeden ingaan (hieronder vallen bv. ook racistische uitspraken)
  – geen persoonlijke aanval op de auteur
  De no-go-zone is niet altijd even duidelijk, soms gaat het om interpretatie. Onduidelijke situaties worden aan de auteursgroep voorgelegd. Het is een kwestie van een evenwicht te vinden tussen te streng en niet streng genoeg.
  Veel ingrijpen is over het algemeen niet nodig. Onze commentatoren – jullie dus – zijn gelukkig heel beschaafd.

 • Bart & co:
  – pagina uitgaan bevatte te veel schoonheidsfoutjes en is nu weg.
  – alle adressen en andere nuttige verwijzingen staan nu samen onder ‘nuttige info’
  Daar is zeker nog veel verbeterpotentieel, net als bij de lijst met links. Wie zin heeft om het te onderhouden, of suggesties door te geven, mag zich aanmelden (in de comments of via info@brusselblogt.be).

 • Bart

  @Tine: Het topic over mediamarkt staat bij ‘populair’. Een nieuwe bezoeker grasduint daar waarschijnlijk wel eens in. Om maar een greep van de reacties te nemen:

  ‘Jos Vermeulen is een antwerpse kosmopoliet zeker? Sja, aan die arrogantie gaan we geen woorden meer vuilmaken.’

  Dat is spelen op de man, niet op de bal. De meeste blogs laten geen persoonlijke aanvallen toe, hier willen een paar auteurs tegen de stroom ingaan, en de dalende frequentie van artikels toont ons hoe goed het werkt, sorry 🙂