Brussel in Beeld – Week 42 (2009)

Beautiful people. “You live in the same world as I do. But somehow I never noticed. You before today. I’m ashamed to say.” (Met een knipoog naar Melanie Safka.)

A human swarm ¬ 3334

Foto hierboven: A human swarm ¬ 3334 van Lieven SOETE.

Morning Hollow

Foto hierboven: Morning Hollow van Dr Strangelove.

heavenly lanterns

Foto hierboven: heavenly lanterns van ie-fotografie.

Brand Displacement

Foto hierboven: Brand Displacement van Koen Cobbaert.

the train should be here now

Foto hierboven: the train should be here now van ie-fotografie.

Brussel

Foto hierboven: Brussel van digipx.be.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto?s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.

 • leen

  Altijd mooi, mensen…

 • Bart

  Ah, ja, human swarm, had er nog foto’s van zien opduiken. Iemand een idee wat dat inhield?

 • «Zwerm» is een publiek optreden. In analogie met zwermen vogels en scholen vissen klontert een groep mensen enkele minuten samen om als een collectief lichaam doorheen de stad te lopen. Op basis van locale interactie beweegt de zwerm hiërarchieloos, schijnbaar doelloos en vaak onvoorspelbaar. Door het spel van interne wrijving en cohesie verandert hij dynamisch van vorm, breekt in stukken, smelt weer samen om plots te desintegreren.
  Zwermen werken tegelijk prikkelend en verstorend, waardoor ze de capaciteit hebben een nieuwe betovering te creëren, iets dat de mens buiten zichzelf kan plaatsen.
  «Zwerm» is identiteitsloos, hybride, een bastaard, onzuiver. Ze bestaat uit individuen enkel verenigd op basis van de lotsverbondenheid eigen aan het optreden. Zwerm opereert niet onder de koepel van een organisatie.
  «Zwerm» neemt haar vorm aan in een voortdurende coproductie, zonder masterplan, zonder leider. Zwerm desintegreert om later in een andere tijd, een andere plaats en met een andere samenstelling weer op te duiken.
  Aan de basis van de complexe zwermbewegingen liggen enkele eenvoudige regels die de individuele lopers volgen. De formulering van deze regels zal in een testloop worden geverifieerd en verfijnd. De testloop vindt volgende lente plaats [2009]. Als de test de haalbaarheid van het optreden aantoont, gebeurt het eigenlijke zwermen later volgend jaar.

  Koen COBBAERT
  Bruxelles / Brussel / Brussels
  11-2008

 • heb hen ‘zwermend’ over de finishlijn van de Marathon van Brussel zien komen twee weken geleden…. het was bijzonder en leuk om zien!

 • Pingback: Brussel in Beeld – Week 43 (2009) at BrusselBlogt()