Bruselas, Bélgica en Buenos Aires

Komende woensdag opent in Buenos Aires de tentoonstelling van de Fundación
Patagonista. Meer dan 40 Belgische artiesten stellen hun werk tentoon in het prestigieuze Centro Cultural de Borges in het hart van de stad. Op dit eigenste moment is een team met Dree Peeremans, Guido Van Hellemont en Luk Tegenbos volop bezig met de opbouw van de tentoonstelling.

uirnodiging

De Fundación Patagonista is een bont gezelschap van beeldende kunstenaars, acteurs, schrijvers, muzikanten en filmers. Wat hen bindt is een fascinatie voor het mythische Patagonië.

Het land van de vrije man. Het land waar de fantasie geen grenzen kent.
De pinguïns uit het diepe zuiden, de altijd waaiende Patagonische winden, de leegte van het landschap, het einde van de wereld. De lach om de grap die nooit helemaal verteld wordt, de overdrijving van het banale, de banalisering van de grootsheid, het verlangen naar ontluistering…
Op uitnodiging van de Argentijnse ambassade komt voor de Patagonisten een droom tot werkelijkheid.
Na enkele succesvolle tentoonstellingen in eigen land, kunnen nu ook de Argentijnen zelf kennis maken met de Belgisch-surrealistische benadering van hun Patagonië.

Een tentoonstelling als deze is niet mogelijk zonder de steun van sponsors, vooral het Brusselse Gewest heeft bijgedragen tot de totstandkoming van deze unieke tentoonstelling in de Argentijnse hoofdstad. De Seccion Publicidad dankte met volgend filmpje in toepasselijke grandeur met de Voice of Europe en uiteraard ook een pinguïn.

Goed om weten is dat dezelfde tentoonstelling in de zomer ook naar Brussel komt. Maar er is meer, de komende weken kan je je hier aan enkele verslagen verwachten live uit Patagonië. Deze verslagen worden je gebracht door het Oezbekistaans Filmfonds, één van de ruim 40 exposanten in het Centro Cultural Borges.

Hasta la proxima!

Share
  • Bart

    Enerzijds altijd voorstander van Belgische kunst naar het buitenland te versluizen, waar het voor 95 procent een nieuw publiek bereikt en dus altijd interessant is.

    Anderzijds hoop ik dat de sponsors zoals het Brusselse Gewest niet én de verplaatsing van de Brusselse artiesten naar daar, én achteraf de verplaatsing in 2010 van Buenos Aires ook op kosten van de Brusselse subsidie vallen, wat wel vaker gebeurt in Belgenland en vrij rare ‘uitwisselingsprojecten’ kan laten tot stand komen.

  • Pingback: De avonturen van de Fundacion Patagonista in Argentinië at BrusselBlogt()