Brusselse vrijwilligers, masseer die kuiten!

Van 1 tot en met 25 februari 2010 organiseert het Punt vzw -Steunpunt vrijwilligerswerk Brussel- een stappenteller campagne. We dagen de vrijwilligersorganisaties in de 19 Brusselse gemeenten uit om de hoofdprijs te winnen. Elke gemeente heeft een winnaar, maar ook het aantal inzendingen telt. We kiezen eveneens de meest geëngageerde gemeente. Misschien ben jij dat wel of woon jij in die gemeente?

Zet je beste beentje voor en schrijf je voor 31 januari 2010 in op: hetpuntprojecten@gmail.com

Het reglement vind je ondertussen op www.hetpuntbrussel.be. Tot het einde van de  stappenteller campagne, krijg je regelmatig een filmpje met tips!

Share
 • Is het om ter ‘t meest vrijwilligersstappen per organisatie? Of wordt er gewoon geloot?

 • Esmeralda

  Het is een loting, maar niet zomaar een!! Als je je voor 1 januari inschrijft, komt jou organisatie tweemaal in de zak voor, dus dubbel zoveel kans om geloot te worden!!
  En elke gemeente heeft een winnaar!!!

 • Bart

  Hoe wordt er bijgehouden of die stappen worden gezet voor de vrijwilligersvereniging of dat de teller opstaat bij pakweg de werkuren, of de zondagse sportnamiddag?

 • Het Punt stelt voor dat BrusselBlogt ook meedoet. Voor wie zit (en met tekstjes schrijven is dat ook van toepassing) is er een speciale tel-methode.

 • Bart

  Kan iemand ervan dan misschien even het hele concept uit de doeken doen? Noch het bericht noch de site is helemaal duidelijk. Ik heb ook een vrijwilligersvereniging en ik doe veel stappen op mijn werk, soms in mijn pauzes voor de vereniging, hoe houdt het punt bij welke stappen voor wat zijn en dat het dus enigzins eerlijk verloopt, bv?

  En kunnen stappen uberhaupt gelegd worden naast tekstjes schrijven? Os is het een BB-uitzondering?

 • Esmeralda

  We gaan ervan uit dat je eerlijk bent…Daarenboven win je niets door te sjoemelen want we kiezen één winnaar per Brusselse gemeente uit door loting.

  Waarom dan de stappen tellen? Wel het Punt bestaat 10 jaar in 2010 en op deze feestdag hadden we graag met een gigantisch aantal stappen naar buiten gekomen om het belang van vrijwilligers eens extra in de verf te zetten.

  ah niet alleen zitten hoor, ook je autozetel en fietszadel levert 500 stappen per halfuur op…zo vallen de administratieve duizendpoten of de mobiele vrijwilligers niet uit de boot..