Anspach center: nog niet gedaan

Wie denkt dat de werken aan  het Anspach Center achter de rug zijn, nu de Anspachgallerij weer open is (sinds september) en zelfs het Adagio City Aparthotel (begin december), is mis. Het Casino is nog niet af en op geen enkele site is te vinden, wanneer ze gaan verhuizen.

Weer of geen weer. Zaterdag of zelfs zondag (soms). Er wordt doorgewerkt. Hier een foto van vandaag.

Wie denkt dat het opnieuw rustig is in de zijstraten, nu de werken aan de buitenkant beëindigd zijn, is ook mis. Met het intreden van de koude werd een groot ‘verwarmingstoestel’ geplaatst, met name op straat – net voor ons huis. Nu is er dag en nacht een blaasgeluid. OK, erg veel lawaai maakt het niet, maar het helpt de stilte ook niet vooruit.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie. Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,... Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.
 • Bart

  Zo een blazend apparaat, tot daar aan toe. Dat is permanent en kan je nog aan wennen. Maar geen last van roepende mensen rond 6u-7u op die ‘chantier’?

  Enfin, voor wat er al af is, ik weet het niet…het ziet er me allemaal zo fake uit…weer een beetje verderlopen voor een snuifje authentiek Brussel…

 • Thijs

  Doet me denken aan de generator op de Zuidkermis. Een gigant van een machine die de hele dag door dikke zwarte rookpluimen staat te blazen. Zo erg zelf dat ik de eerste keer dacht dat er brand was uitgebroken.
  Waarschijnlijk ook niet echt een pretje voor de buren om 6 weken lang in een continue stank te moeten leven en dit in volle zomerperiode (het dichtstbijzijnde huis bevindt zich op nog géén 5 meter van de uitlaat).

 • Bart

  Goed punt, nooit over nagedacht. Generatoren zijn nooit een pretje. Then again, als je daar naast het Zuid woont in die periode zijn er wel zaken waar je meer last van hebt zeker?

  Eigenlijk raar dat er zo een zware generatoren staan midden in een stad, maar ik ken dan weer de capaciteit niet van het gewone netwerk 🙂