Klein protest van stille man

Ik woon in de Warmoesstraat. Dat is een toffe straat waar het goed is om wonen, zonder meer. Recent werden we allemaal overspoeld door telefoontjes en mailtjes van vrienden, familie en collega’s die bezorgd vroegen of ons huis er nog stond en of alles wel ok was. Reden? Een gaslek waardoor een 100-tal mensen op zondagavond op hun sleffers en in peignoir naar buurtzaaltjes moest verhuizen wegens ontploffingsgevaar. Nu, de straat is lang, en in ons stukje was daar niets van te merken.

Wel loop ik geregeld langs de plek van het lek. De straat ligt er ondertussen al bijna 4 weken opengebroken, met de gekende geel-blauwe hekken errond.

Werken aan de gastoevoer in de Warmoesstraat 1 Werken aan de gastoevoer in de Warmoesstraat 3

Sinds eergisteren heeft iemand (buurtbewoner?) zijn ongenoegen met de voortgang van de werken subtiel aangegeven:

Werken aan de gastoevoer in de Warmoesstraat 4

Een blad papier, een stift, een plastieken mapje en wat plakband. Meer was er niet nodig voor dit stille protest. De straat moet natuurlijk weer zo snel mogelijk opgelapt worden. Maar deze boodschap heeft al een glimlach getoverd op het gezicht van menig voorbijganger. Of hoe humor zo ook enigszins het ongemak voor de omwonenden verzacht.

Share

Aboutnico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) – maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten…

 • Bart

  De hamvraag bij zoiets, dat ik overigens buiten Brussel al voor maanden heb zien gebeuren: Het gat is gemaakt, het gaslek is gedicht, en dan….wordt de hele leiding gewoon open en bloot gelaten. Weersomstandigheden? Bevriezen? Allemaal geen last van? Een beetje een ongeluk, of al is het maar wat jongeren met foute bedoelingen, enfin: Het lijkt mij dat zo een openstaande put met de leiding open en bloot een beetje vragen is naar een 2e lek, neen?

 • Pingback: Stil protest()

 • Josiane

  Ik woon in de Van Bemmelstraat, niet ver van de Warmoesstraat en inmiddels is men ook hier begonnen met werken…
  Drilboren, grote zware machines enzo..
  het huis davert soms.
  Ik vraag mij af of zoiets eigenlijk goed is voor de funderingen..