Vlag | drapeau | Flagge | flag

In deze politiek woelige tijden roept het blog BE1 op tot een geheime missie: het downloaden en uithangen of verspreiden van een nieuwe Belgische vlag. Op de achtergrond de zwart-geel-rode driekleur, op de voorgrond in innige verstrengeling de Coq Hardi en de Vlaamse Leeuw.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
 • Bart

  Euh, ja, whatever. Op facebook ook al 101 uitnodigingen gekregen dat iedereen vriendjes moet zijn. We weten het ondertussen al wel…

  Na de verkiezingen begint het FR versus NL spelletje toch opnieuw…

 • Tom VB

  Een mooie prent, maar ook rijkelijk naïef. Was het maar zo eenvoudig om het communautaire gehakketak te stoppen. Politiek België lijkt meer en meer op een uitgeleefd huwelijk waar de echtgenoten elkaar niet meer begrijpen, voortdurend kibbelen en enkel nog bij elkaar blijven voor de gemeenschappelijke bezittingen. Ik hoop alvast op de comeback van het compromis à la belge na de verkiezingen in plaats van opnieuw een lange lijdensweg van blokkages, besluiteloosheid en stilstand.

 • RD

  Waarom niet proberen?

 • Tom

  “Een lange lijdensweg van blokkages, besluiteloosheid en stilstand” bleek een goede toekomstvoorspelling. Niet te vergeten: het belang dat de hoofdrolspelers hechten aan communicatie, perceptie en het cultiveren van het eigen gelijk (“wij geven niet toe”), want de volgende verkiezingen komen eraan.

 • Misschien een beetje naïef, maar toch lief! Peut être difficile à croire, mais il suffit de faire l’effort de connaître, je ne pense pas que la majorité des Waals-Flamands, se haïssent, pour ma part j’ai trouvé ”mijn schaaatje” là-bas… Je travaille avec des flamands tous les jours et je les trouve pas anormaux ! Les seuls problèmes que nous puissions rencontrer au niveau de la population sont des problèmes d’étroitesse d’esprit. Wij heb alleen maar een land, wij moet delen.