I want to ride my bicycle

Dinsdag 11 mei werden reizigers in Brussel-Centraal verrast door een stunt voor de Ronde van 11. Wat was ik daar graag bij geweest!

Uit het niets begint iemand aanstekelijk te zingen, ze krijgt bijval en het mondt uit in ware musicalstijl. Met fietsstunts en beatboxers er op en er aan. Het jonge stemmetje aan het eind geeft me een krop in de keel. Heel knap gedaan.

De Ronde van 11 komt op 6 juni ook in Brussel. Doel van dit alles is fondsen inzamelen voor 11.11.11.
6 juni – Praktisch
Vertrek/aankomst: Basiliek van Koekelberg
Starten met fietsten kan tussen 8.30u en 14.30u, (h)eerlijk ontbijten kan tussen 8.30u en 11.00u
Volwassene: 8€ (dag zelf 11€), Tussen 10 en 17 jaar: 5€, Jonger dan 10 jaar: gratis

Het parcours van de Ronde van 11 in Brussel wordt zorgvuldig samengesteld door de Fietsersbond Brussel. De 4 parcours (21km, 28km, 44km en 51km) in Brussel brengen je langs 15 Brusselse gemeenten. Er zijn dan ook verschillende rustpunten binnen deze parcours, telkens in een gemeenschapscentrum:

 • Wabo (Gemeenschapscentrum WABO vzw, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal-Bosvoorde)
 • De Zeyp (Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren)
 • Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene)
 • De Kroon (Jean-Baptiste Vanderdrieschstraat 19, 1082 Sint-Agatha-Berchem)
  Hier zijn 20 fietsen aanwezig die gratis te gebruiken zijn om mee te fietsen!
 • De Pianofabriek (Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis)
 • De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek)

Waar is dat goed voor?

De Ronde van 11 wordt hét voorjaarsevenement van 11.11.11 om je in groep uit te leven voor het goede doel. De noden zijn groot en 11.11.11 komt geld tekort om alle aanvragen te financieren. Daarom rekenen ze op bronzen, zilveren of gouden deelnemers. Dat zijn mensen die, voorafgaand aan het evenement, initiatieven opzetten om fondsen in te zamelen. Bronzen deelnemers zorgen voor minimum 500 euro sponsorgeld, zilveren deelnemers mikken op 1111 euro en gouden deelnemers zoeken minstens 2015 euro. Hiervoor inschrijven kan individueel of in clubverband. Als bijzondere deelnemer krijg je een eigen stek op deze website.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie. Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,... Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.
 • Bart

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Flashmob

  Dit is géén flashmob, dit is promotie/reclame. De lijn vervaagt wel vaker, maar van zodra het voor 1 of ander doel (/opbrengsten) is, is het per definitie geen flashmob.

 • @Bart: Je hebt uiteraard volkomen gelijk. Het is geen flashmob, maar een promotie-actie die gebruik maakt van de “methode” van de flashmob.

 • Bart

  Maar flashmob is ‘in’ of populair dus noemen ze het maar zo? De vorige zogenaamde flashmob in Brussel was ook als promotie voor iets. Ben bang dat het fenomeen een beetje zijn spontane ‘nut’, of gebrek aan, ontgroeid is, en wordt opgevist voor bepaalde doelen. Beetje jammer.

  (Overigens vind ik daarnaast de clip ook rotslecht. Zoek op youtube de video van de freeze flashmob in USA, niet alleen was die puur improvisatie, maar ze komt dan nog eens veel beter uit de verf. Dit lijkt op slecht theater)

 • Bart