Brussel in Beeld – Week 23 (2010)

Met een knipoog naar de verkiezingen van volgende week: The People United Will Never Be Defeated!

Apéro Urbain 2010

Foto hierboven: Apéro Urbain 2010 van Legasse Photo.

01/06 - it came in the mail

Foto hierboven: 01/06 – it came in the mail van stijnh.

Tomato Spaghetti Face - Zinneke Parade 2010-27

Foto hierboven: Tomato Spaghetti Face – Zinneke Parade 2010-27 van Jürgen Lison.

Zinneke Parade 2010 Brussel

Foto hierboven: Zinneke Parade 2010 Brussel van Koinsky.

Zinnekepolice

Foto hierboven: Zinnekepolice van Le.Mat.

Dag van het Park aan het Noordstation

Foto hierboven: Dag van het Park aan het Noordstation van Agentschap voor Natuur en Bos – ANB.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
 • mooi, maar wat de “Apero urbain” betreft mis ik een foto van de hunderden kapottgeslaan bierflessen rund de helling aan het Justitiepaleis en van de lift die de vrolijke mensen van het “Apero” stukgemaakt hebben 🙁

 • Bart

  Shhht, stil zeg! Er wordt ook geen woord ooit gerept over het overmatig druggebruik op de piknik elektroniks of de vele ladderzatte mensen bij Cinaquantenaire tijdens teatime vorig jaar.

  Of je kan altijd foto’s nemen van hoe Paleizenplein er uit ziet na Belgavox natuurlijk. Zoals steeds staan de stinkende vuilniszakken bij het park er naast te ontbinden.

 • En ‘t is trouwens niet dat de organisatie geen moeite doet om het proper te houden. Die stukgeslagen bierflesjes waren elk 0.5€ waard, die je kon inruilen bij één van de vele stands.

  Wat is dan het alternatief? Niks meer organiseren en van Brussel terug een dode stad maken?

 • Bart

  Serveren in recycleerbare bekers, om maar een voorbeeld te geven? Of gewoon een beter gerund initiatief. Na een avondje feeërieën vind je de dag erna bv. geen meter restjes terug, na deze evenementen overal problemen.

  En laat ons wel weten, en ik spreek met kennis van zaken, Apero urbain draait véél geld. Die kunnen een goede kuisploeg / security gerust betalen. Er is niks mis met al die evenementen, maar de ene VZW/BVBA is de andere nu eenmaal niet.

  Zoals ik vorig jaar al eens aanhaalde: Er volstaat 1 persoon die zijn keel eens wordt overgesneden of schedel ingeslagen met zo een fles, of die een overdosis neemt op de niet er gnauw toegekeken evenementen, en DAN zal er weer niks meer georganiseerd worden.

 • Net de nieuwe uitnodiging gekregen, en ik lees tussen de regels door dat ze nog wat klachten hebben gekregen (en terecht). Misschien wordt er volgende keer wat meer aandacht aan besteed.

  LA PROPRETE:

  Nous tenons à vous rappelez (sic!) que nous avons mis en place des stands “Eco Zone” dans lesquels vous pourrez déposer vos bouteilles consignées.
  Nous tenons aussi à vous sensibiliser à utiliser les poubelles. Vous trouverez 50 poubelles sur le site, donc aucune raison de ne pas les utiliser.

  Nous vous demandons également de
  NE PAS ABANDONNER de bouteilles en verre au sol.

  RESPECT YOUR CITY, BE CLEAN !!!!

 • Bart

  0,5 euro per flesje leeggoed is vrij stevig doorgerekend als je rekening houdt met normale prijzen, dacht ik nog aan. Dus slotsom: Iedereen die zijn flesje niet terugbrengt, verdienen de apero eigenlijk nog eens extra aan ook. En als er vuilniszakken staan, gooien mensen dus hun eten e.d. er ook in? Recyclage?

  In deze tijden van financiële moeilijkheden zouden ze gerust wat verder mogen gaan dan klachtjes, heel die handel wat steviger taxeren zou al wat meer opleveren…het blijft een puur financiëel project. Kunnen ze misschien al die socio-culturele Brusselse verenigingen mee spijzen die nu op ‘droog zaad’ zijn komen te staan en op iets boeiendere dingen gericht zijn dan consumptie.

 • Nooit verwacht dat een stel mooie benen tot zulke serieuze discussie zou leiden 😉

 • Pingback: Brusselblogt » Blog Archive » Brussel in Beeld – Week 24 (2010)()