Recyclart Holidays is terug!

Opnieuw Recyclart Holidays deze zomer!

[9 weken lang, elke donderdag en vrijdag, van 24 juni tot 20 augustus, gratis en bijna gratis…]

Het zomerfestival van kunstencentrum Recyclart (oftewel het station Brussel Kappellekerk, voor de vrienden) is weer helemaal terug na een jaar afwezigheid en schakelt een versnelling hoger om ten volle te genieten van de zomer in de binnenstad. Een zeer afwisselend programma met concerten en dj-sets, muziekdocumentaires in openlucht, performances en tentoonstellingen, petanque, een sportieve jogging in de Marollen, de installatie van een publieke broodoven (Pain Publik), een marktje voor jonge ontwerpers en de immer presente Fotomaton.

Dit allemaal in hartje Brussel voor geen of bijna geen geld. Dat de klagers en zagers thuisblijven!

Op het extra festieve openingsweekend kan je op Donderdagavond vanaf 18u genieten van een workshop ‘biobrood’ maken, terwijl een parade van verschillende majoretten de buurt opvrolijkt: ‘La totale’, les mignonettes, les vedettes, Majoretteketet én les fanfoireux brengen het beste Brusselse talent ten berde. Voor de petanquefans volstaat een identiteitskaart om een setje uit te lenen.

Op Vrijdagavond kan je naast de vaste buitenactiviteiten ook terecht voor 5 euro in de zaal vanaf 22u tot de vroege uurtjes voor een boeiende avond experimentele electronica zwevend tussen Brussels talent en internationale hoogvliegers: Planet Mu staat nog altijd aan de top van experimentele elektronische muziek, getuige het adembenemende Shortstuff en Geiom. Met Milanese, die zijn volle plaat ‘Lockout’ uitbracht bij planet Mu in 2009 (naast eerdere worpen op Planet Mu en ook o.a. Warp records), hebben we dan weer één van Mu’s meest gevestigde waarden in huis. Viktor Sagat en Azaryx zijn dan weer de ideale, lokale sparring partners.

Meer informatie op http://www.recyclart.be

Share
  • Ik heb even het programma bekeken en Recyclart maakt er een heel mooie zomer van. Trouwens zijn zij één van de weinige organisatoren die moeite doen om Brussels talent een podium te geven. Chapeau! Ik ga alvast vrijdag een kijkje nemen naar Omar Souleyman!

  • Bart

    Ja, Omar Souleyman spring er echt wel tussenuit. Hun poging om plaatselijke bewoners te betrekken en te vermengen met het toch ietwat meer ‘arty’ volk dat er vaak rondloopt (getuige ook bv. de sint lukas expo’s die er tegelijk doorgaan) werkt wonderwel, de eerste workshop met de openlucht broodoven zat stampensvol. 1 van de weinige cultuurhuizen in Brussel die interactiviteit met/van de wijk eens begrepen heeft en ter harte neemt.

    Dat was overigens niet altijd het geval, Dirk Segers (van o.a. Klinkende munt indertijd) verdient een dikke pluim om het roer zo om te gooien, zijn voorganger hield het niet iets te graag wat ‘trashy’.

    Overigens is de zaal ook volledig rookvrij gemaakt, zo blijkt, een verademing!