Waar ga ik de finale van het WK (kunnen) zien ?

Na 4 weken WK -drukte wenkt zondag de finale. Wie er ook wint, nu al is zeker dat de trappen van de Beurs zondagavond rond 23 uur ofwel zwaar oranje, ofwel geel-rood zullen kleuren.

Vraag is dan waar je als voetbalsupporter het best gaat kijken in Brussel.

Er zijn veel mogelijkheden. Als neutrale toeschouwer die een enigszins neutrale ambiance zoekt, kan je terecht in één van de Ierse pubs, O’Reilly’s aan de Beurs, Celtica, of in de Schumanwijk Wild Geese, Old Oak, de sportbar Fatboys op het Luxemburgplein. Daar staat altijd wel een groot scherm binnen en buiten.
De neutrale toeschouwer kan ook terecht in de Kafka aan de Beurs, waar al het hele WK een groot scherm staat, en waar het best te doen is qua volk ( misschien na deze blog niet meer ).
Voor de « Hup Holland Hup » populatie is café Depot naast de Beursschouwburg dé verzamelplaats bij uitstek. Muziek van Guus Meeuwis knalt daar uit de boxen, en er is zelfs al eens een oranje Mercedes voor de deur geparkeerd.
Voor de fans van Spanje en de Spanjaarden zelf zijn de opties legio. Er zijn heel wat Spaanse cafés/restaurants in Sint-Gillis. Bijvoorbeeld Restaurant Turon in de Denemarkenstraat is een typisch WK-café, hoewel er geen groot scherm is, maar wel een typisch Spaanse ambiance. En meer in het centrum zal La Tentation ook wel de Place to be zijn.
De Metteko wordt ook gefrekwenteerd door voornamelijk Spaanssprekende voetbalfans, maar daar is de TV echt wel minuskuul, en het zal sowieso in elk café koppen lopen worden.
Vlaamse voetbalfans worden bij topmatchen nogal eens gesignaleerd in het Kapiteintje naast de Monk, en dat zal nu niet anders zijn.
Café Mezzo aan de Sint-Gorikshallen is tradioneel ook een topper in het WK-gebeuren. Daar staan zelfs twee grote schermen.
In elk geval kan je bij de populaire café-restaurants ( Turon, Kapiteintje ) beter op voorhand een tafel reserveren.
Wie nog gouden tips heeft, gelieve een comment posten op deze blog.

Share
  • De halve finale van Nederland zag ik bij Ketje, direct naast de Fat Boy op Place Lux. Daar hadden ze toen een scherm in de tuin aan de achterkant, en er liep bediening zodat je niet zelf naar de bar moest. Wanneer je op tijd bent, kan dat een zeer aangename plek zijn om kijken.

  • Tom

    Ik heb een match gezien in de Sint-Gorikshallen, wat aangenaam was. Heel wat cafés in de buurt zonden ook voetbal uit. Een andere keer ben ik naar de Bozar gegaan, maar de tribunes in de boxen zaten er afgeladen vol en aan de zijkant kon je niets zien. Dan maar snel afgezakt naar een rokerig, volks cafeetje in de Ravensteingalerij, waar er nog plaats was aan de bar. Nu zondag trek ik de grens over om de oranjegekte aan den lijve te ondervinden!

  • Voor de Spaanse sfeer kan je uiteraard nog naar Vilvoorde. Sfeer gegarandeerd.

  • In het Jubelpark heb je ook nog het World Cup Village. Dat is meer voor de neutrale toeschouwer want alle nationaliteiten zijn er vertegenwoordigd. De sfeer is goed. Kom wel op tijd, want vol is vol. De toegang is 10 EUR waarvoor je een kaart krijgt ter waarde van 5 pintjes.

  • De Belga in de Flageyplein!
    http://www.cafebelga.be/

  • Ook op Brussel Bad / Bruxelles les Bains kun je naar de finale van het WK Voetbal gaan kijken.