Lijstjestijd #13: de 4 lekkerste frietkoten

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Een ideaal lijstje voor op een nationale feestdag als deze!


Frituur Antoine
De Nederlandse Volkskrant riep Antoine in 2008 nog uit tot de beste frituur van Brussel. Maak je puntzak met in rundsvet gebakken frieten soldaat op één van de omringende terrassen.
> Jourdanplein, 1040 Etterbeek
+32 (0)2 230 54 56


Sur le Pouce

Piepkleine maar kraaknette snackbar waarin de Vietnamese Belg Tam Phan – hanteer gerust zijn Turkse roepnaam Bilo – alle frietjes keurig twee bakbeurten geeft.
> Grensstraat 37, 1210 Sint-Joost-ten-Node
+32 (0)2 218 51 33


Frit’Flagey

Concurrent van Antoine als populairste friterie van Brussel. In een Zwitsers vrouwenblad was schrijfster Amélie Nothomb alvast formeel: hier vind je “les meilleures frites du monde!”.
> Flageyplein, 1050 Elsene


Fritkot Bompa

Hier eet je frietjes met de heerlijke ‘XL’-saus van het huis: mayonaise met dille.
> Kroonlaan 71, 1050 ElseneKan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Thijs

  Heel spijtig dat het frietkot aan Ijzer (Friterie Frituur) er niet bij staat. Fantastische verse frieten in een ouderwets “kot”, met een uitermate vriendelijke uitbater.

 • RD

  Hier is alles al gezegd. Op Chez René aan de Place de la Résistance in Anderlecht na, misschien, voor wie ipv een simpel frietje steken meer op zoek is naar de beste biefstuk-friet.

 • bartje

  En ik ben een aanhanger van de frituur aan de Bareel in Sint-Gillis.
  Overigens, bestaat er ook zo’n lijstje voor lekkere milkshakes? Ik ken maar weinig restaurants (op McDo na, maar daar zullen ze me niet gauw binnenzien) die milkshakes op de kaart staan hebben, laat staan dat ze dan ook nog eens echt lekker zijn…

 • Tatarin

  Het beste frietkot is aan place Flagey! Lekker krokant en een grappige verkoper.

 • Pingback: Brusselblogt » Blog Archive » Brusselse frietkotengids voor de iPhone()