Lijstjestijd #17: de 4 wijnbars waar je het warm van krijgt

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!


Oeno TK
In dit wijnwalhalla hangen grote leien borden, volgekrijt met het aanbod van het moment. De toegewijde uitbaters bulken van de nuttige tips en serveren lekkere hapjes bij de glaasjes.
> Afrikaanse Straat 31, 1060 Sint-Gillis
+32 (0)2 534 64 34
www.oenotk.be


Winery

Deze bijzonder gezellige wijnbar is ideaal voor een tête-à-tête of om wat te eten met vrienden. En te drinken: via een doorschijnend gordijn loop je de indrukwekkende wijnkelder binnen.
> Brugmannplein 18, 1050 Elsene
+32 (0)2 345 47 17
www.wineryonline.be


Ars Vinorum

In dit winkeltje vlak bij de Naamse Poort koop je heerlijke wijn en delicatessen. Blijf je ook iets eten, dan worden je Italiaanse gerechten aan het perfecte wijntje gekoppeld.
> Pippelingstraat 6, 1000 Brussel
+32 (0)2 503 39 33
www.ars-vinorum.com


Café Des Spores

In dit kleine restaurant maakt een champignonverkoper klassegerechten met zijn favoriete paddenstoelen en truffels. Bijpassende wijnen bestel je per glas of fles.
> Alsembergse Steenweg 103, 1060 Sint-Gillis
+32 0(2) 534 13 03
www.cafedesspores.beKan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
  • De Pixel Wine Bar, vlakbij de Grote Zavel: http://www.pixelwinebar.be/ Lekkere wijnen, een mooie originele inrichting, vriendelijke bediening, goede sfeer, trendy en jong. Wel erg klein wanneer het terras niet open is, maar dat maakt het juist ook leuk.

  • Er is een goeie oenotheek ah einde van de Baljuwstraat, achter de kerk. Ik kan me niet meteen de naam herinneren. Ik probeer er vanavond eens te passeren.

  • @ Mike: je hebt het blijkbaar over “Oeno TK” – dat is wel een leuke

  • Prosper

    Mijn favoriete Brusselse wijnbar : “A bout de soufre”. Hun gamma bestaat enkel uit “natuurlijke” wijnen (niet te verwarren met zure wijntjes uit de biowinkel), gemaakt door gepassioneerde wijnmakers met minimale toevoeging van zwavel. Waardoor je een pak frisser opstaat de dag erna 🙂 Leuk detail, de prijzen zijn zeer schappelijk de duurste wijn is iets van een 30 euro en de bistro-kaart blinkt ook uit door z’n goede p/k verhouding. (http://www.aboutdesoufre.com), Tasson Snelstraat 11, 1060 Brussel

  • Inderdaad Oeno TK!