Logo Kunstberg & Mechelen

Logo Mechelen

Het logo van de stad Mechelen en een foto van de boomstammen aan de Kunstberg.

Zijn we hier getuige van een grafische diefstal?

Die vormen, die kleuren,… identiek…! 🙂

Wie heeft inspiratie opgedaan bij wie?

Logo Kunstberg
Share
 • Nu het aartsbisdom in slechte papieren staat, zoekt Mechelen die interuilen tegen iets mooiers.

 • Thijs

  De mannen van Boondoggle (Ontwerpers Mechels logo) en de ontwerpers van het Kunstberg logo (géén idee wie het zijn) zijn duidelijk beiden gaan grossieren bij het Noors-Amerikaans ontwerpbureau Non-Format (http://www.non-format.com).

  Nu, het zijn wel twee logos die een zekere lef & dynamiek uitstralen. Straf dat Mechelen deze keuze heeft durven maken. Ook de rest van de huisstijl is netjes en doordacht opgemaakt (kijk maar eens naar hun site: http://www.mechelen.be).

  Brusselse gemeenten zouden zich hier eigenlijk aan moeten spiegelen. Als ik zie welke huisstijl of websites sommige gemeentes hebben voel ik schaamte in hun plaats (http://www.molenbeek.be, http://www.ukkel.be, http://www.ganshoren.be, http://www.woluwe1200.be,…). Zelfs de website/huisstijl van hoofdgemeente Brussel oogt eigenlijk maar lauw in vergelijking met soortgelijke stedelijke websites als Antwerpen (http://www.antwerpen.be), Brugge (http://www.brugge.be), Luik (http://www.liege.be),…
  Misschien tijd voor een algemeen grafisch renovatieplan voor alle Brusselse gemeenten?

 • Bart

  Nja, met alle respect, maar we hebben het over een betrekkelijk eenvoudige vorm van een object. Dus ze hebben niet noodzakelijk het idee gaan halen in USA daarom. Het lijkt wel weer eens een logo dat dan ook van geen kanten kan verbonden worden met waar het voor staat, maar daar zijn we met logo’s of benamingen zoiezo hier wel goed in (Daarkom? Muntpunt?).

  Over websites van de gemeenten was er al eens een gesprek, daar is nog geen beterschap in zicht. Een Joomla of dergelijk geraamte laten aanmaken door een firma en dan jonge mensen inschakelen zou een oplossing zijn, maar momenteel zitten er personen die verantwoordelijk zijn voor de website die er al 20 jaar zitten in sommige gevallen, volledig niet meer mee zijn met hun tijd, geen interesse hebben en cursussen weigeren, maar mooi hun brood verdienen.

  Vrees dat we nog even moeten wachten tot die mensen uit pure verveling doodvallen.