Lijstjestijd #19: de 7 zaligste zomerterrasjes

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!


• Café Novo
Bij het relaxte Café Novo heb je de keuze: je neemt of een tafeltje op het verkeersvrije pleintje voor de deur of achteraan in de heerlijk groene tuin. Chic et pas cher!
> Oud Korenhuis 37, 1000 Brussel
+32 (0)2 503 09 05
www.cafenovo.be


De Markten

Dit lome zomerterras is het epicentrum van de Vlaamse wijk. Binnen is het lekker lunchen: lasagne in de week, omelet op zondag. Theatermakers Jan Decorte en Sigrid Vinks zijn stamgasten.
> Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
+32 (0)2 514 66 04
www.demarkten.be


Cafe Bota

Dit terras aan de Kruidtuin is een echte aanwinst voor de stad. Je luncht er heerlijk Italiaans, met zicht op het park en zijn standbeelden. Binnen zijn er feestjes, expo’s en concerten.
> Koningsstraat 236, 1210 Sint-Joost-ten-Node
+32 (0) 2 218 37 32
www.cafebota.be


La Terrasse

Gezellig en volledig door groen omringd terras met een zekere klasse, vlak bij het Jubelpark. Eten kan van het ontbijt tot laat in de zwoele zomeravond.
> Keltenlaan 1, 1040 Etterbeek
+32 (0)2 732 28 51
www.brasserielaterrasse.be


Stoemelings

Stoemelings ligt op een kalm pleintje dicht bij de veel rumoerigere uitgaanscentra aan de Naamse Poort of Sint-Bonifaas. Ook de hippere restaurants naast de deur hebben een lommerrijk terras.
> Londenplein 5, 1050 Elsene
+32 (0)2 502 21 37


Salon 58

Dit paviljoen uit de Wereldtentoonstelling is nu een bar-restaurant met Frans-Japanse keuken en twee terrassen, waarvan één achterop in het bos en één in de hoogte met zicht op het Atomium.
> Atomiumlaan 6, 1020 Laken
+32(0)2 479 84 00


Museum Café

Het ruime Museum Café met zijn opvallende designstoelen loopt uit in een luxueus houten terras met klassieke sculpturen, waar je steak, sushi of slaatjes kunt eten.
> Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel
+32 (0)2 508 35 80
www.museumfood.be
Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Stoemelings vind ik hier de beste vermelding, vooral omdat deze zomer “En stoemelings” is gepasseerd en we er eigenlijk weinig van hebben gemerkt…

 • Ik vind de Laboureur ook een zalig terras, vooral omdat je daar op een hoek zit met heel veel passanten en een heel divers publiek.
  Het terras van Le Bar du Matin vind ik ook smaakvol, ook al omdat het vlak bij het park ligt.
  En natuurlijk vrijwel alle terrassen op de Parvis van Sint-Gillis.

 • Oud Korenhuisplein (Café Novo) is helemaal niet verkeersvrij. Foutje. Het zou van mij wel mogen…
  Zelf kom ik ook graag op het terras van Au Soleil of Fontainas.

 • Ik hou van rustige parkterrasjes. In het Josaphatpark zijn er sinds de renovate twee stets nog niet weer verhuurd, maar de Sint Sebastians Boogschuttersgilde heeft er een aangename, wel iewat oubollig 🙂 (Ambassadeur Van Vollenhove Straat).

  Aan de Mellaertsvijvers was een italiaans ijskraam met wankele tafels en bootverhuur, is die er nog? Ben er dit jaar niet gewest, maar heel aangenaam met zicht op de eendjes…

  Maloupark: heel basic, maar in het midden van de grote speeltuin!

  Het nieuwe teras in het Konigin-Groen-Park heb ik nog niet getest, was niet open als ik er onlangs langskwam. Maar zeker de zicht is er overweldigend!

  In het Egmontpark is de bediening niet altijd even vriendelijk, maar het park is te mooi om kwaad te worden 🙂

 • Tom VB

  Citysecrets selecteert voor Het Nieuwsblad de tien beste terrassen van Brussel: http://citysecrets.nieuwsblad.be/brussel/n/de-leukste-terrasjes-van-brussel-2303. Ik mis het Sint-Gillisvoorplein (Maison du Peuple, Brasserie Verschueren) in dat lijstje. En de Walvis – met zicht op het kanaal – en de Potemkine – met zicht op de Hallepoort. De Minimenstraat moet ik blijkbaar nog eens uitproberen…