We are so Brussels – Stadsbiografie

Al twee jaar fotograferen een dertigtal mensen o.l.v. fotograaf Kurt Deruyter aan een biografie van Brussel. Stadsbiografie werkt in 2010-2011 aan een posterproject onder de noemer “We are so Brussels”, een vette knipoog naar het fel gesmaakte “We are so happy”-project van Brussel 2000. De Stadsbiografieposters zullen de komende maanden regelmatig in het straatbeeld verschijnen. Kick-off op zondag 19 september, tussen 11 en 17u, op de Oude Graanmarkt!

Stadsbiografie organiseert op zondag 19 september ook een fotozoektocht. In deze wandeling maakt u kennis met één hoofdstuk uit de biografie van de stad. Het begin en het einde zijn bekend. Wat daartussen ligt is aan u om te ontdekken via foto’s van de Stadsbiografie. Startpunt: De Markten (Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel) of Vaartkapoen (Schoolstraat 76, 1080 Sint-Jans-Molenbeek) om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
  • Vanmiddag heb ik deelgenomen aan de fotozoektocht van de Stadsbiografie. Gemakkelijk was het niet. Ik deed er tweeënhalf uur over om het traject van De Markten naar Vaartkapoen – met de nodige lussen en kronkelwegen – af te leggen.

    Maar wat een pret! De “voorgeprogrammeerde” route in je hoofd moet je helemaal vergeten. Je bekijkt de stad op een heel andere manier dan je gewoonlijk zou doen. Je let op details die je anders gewoon ontsnappen. Je geeft je ogen – letterlijk – de kost! Dit was dus echt genieten.

    Af en toe heb ik gespiekt. Aan mensen in de buurt gevraagd of ze de foto herkenden. Soms waren de aangesprokenen niet geïnteresseerd, maar even vaak deden ze echt hun best om mee te denken. Zelfs de Brusselse politie – met hond – bezorgde me een tip.

    Proficiat aan de stadsbiografen. Ik hoop dat ze met hun fotografische projecten nog heel wat moois laten zien. In Brussel… of elders (wie weet).

  • Bart

    Tussen De Markten en de Vaartkapoen zitten er dan ook wel een pak verborgen parels. De Kruispunt galerij bijvoorbeeld even bezocht, voor zover open? Prachtidee. Maar zelfs het grote verschil tussen die 2 plaatsen, zelfs al liggen ze amper uit elkaar, levert leuke contrasten op, vind ik. Die je zeker niet ziet door pakweg aan Dansaert af te stappen