Lijstjestijd #23: de 6 beste plaatsen voor pizza

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!


Mirante
In een rustig straatje pal in het centrum gonst het kleine Mirante van de bedrijvigheid. In ware Italiaanse stijl heen en weer vliegende obers serveren jouw pizza precies zoals je hem wenst.
> Plattesteen 13, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 15 80


Mama Roma

Bij Mama Roma worden rechthoekige pizza’s gebakken. Jouw stuk daaruit betaal je per gewicht. Er zijn ook Mama Roma’s aan het Flagey- en Kasteleinsplein, dit is de nieuwste en de grootste.
> Jourdanplein 37, 1040 Etterbeek
+32 (0)2 640 69 40


Aux Agapes

Helmet is niet de meest opwekkende winkelwijk. Maar behalve toptraiteur Cloetens is er ook dit vrolijk veeltalige familierestaurant, dat heerlijke en goudeerlijke pizza serveert.
> Helmetsesteenweg 114, 1030 Schaarbeek
+32 (0)2 245 88 16


Salvarino

Zaakvoerder Giancarlo is terecht trots op zijn in de houtoven gebakken pizza’s, die op de kaart zijn opgedeeld in klassiekers en ‘prestiggiose’. Groot terras aan het drukke Meiserplein.
> Meiserplein 10, 1030 Schaarbeek
+32 (0)2 734 58 06
www.salvarinoristorante.be


Rugantino

Dit grote, klassieke restaurant biedt genoeg plaats voor groepen. De vongole en ossobuco zijn zeker oké, maar de versgebakken pizza is top.
> Anspachlaan 184-186, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 21 95


Easy Tempo

Hippe pizzeria in een oude bakkerij. Op de kaart staan niet veel gerechten, maar wat er op staat is top, zoals de pizza’s.
> Hoogstraat 146, 1000 Brussel
+32 (0)2 513 54 40


Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Ik heb er nogeen tip in Helmet! Pizza Margerita in der Robert Vanderveldestraat in Schaarbeek levert (enkel in Schaarbeek en Evere) echte pizza in’t huis. Super goed! Het lokaal zelf is een beetje eng en donker, maar buiten op teras zitten is ok.

  Mirante vind ik ook goed, met Rugantino slechte ervaringen gedaan.

 • bartje

  Voor leveringen aan huis (of op het werk…) bel ik meestal naar Speedy Pizzas, uit Vorst. Op restaurant waag ik me wel eens aan de pizza in Ukkel, in de Leonardo Da Vinci in de Postiljonstraat. Nog geen klachten over gehad.

 • Christine P.v.B.

  Ik kan Bartje bijtreden. Leonardo in Ukkel is een goede plek en niet alleen voor pizza’s, kwaliteit, uitgebreide kaart en vooral helemaal niet duur.

 • Tim

  Er ontbreekt hier toch wel definitely één pizzeria:
  COSI COM’E aan de altitude cent in Vorst.
  Italian size pizza’s, flinterdunne bodem, …
  En ze hebben ook buffet met klaar gemaakte pasta gerechten …
  Voor mij langs de andere kant van Brussel maar af en toe rijden we specifiek voor pizza tot daar.

  Place de l’Altitude Cent 3
  1190 Brussel
  Tel: 02.345.48.09

 • bartje

  Tram 51 passeert ook langs daar 😉
  Ik ben er 1x gaan eten, en het was inderdaad lekker, maar ik hoorde dat het soms wat wisselvallig is, en vooral lang kan duren.

 • Bart

  Weet er iemand of er de meer Amerikaanse pizza te verkrijgen is ergens in Brussel? Heb daar een aantal fantastische selectie achter de kiezen mogen slaan (eigenlijk bijna nergens een slechte pizza gegeten) die ik hier tussen de 4 seizoenen en tonijnpizza’s wel mis.

 • tommy1975

  Domino pizza’s, (oa vlak naast Le Coq aan de beurs), ik beken dat ik ook wel fan ben. Na een rits authentic pizza van echt Italiaanse makelij schakel ik af en toe ook eens graag over.

 • in de fornostar op de brandhoutkaai heb je heerlijke pizzas. bestaat nog niet zo lang, de divino in de karthuizerstraat is ook een aanrader.

 • Maarten Vekens

  Il colosseo op de emille jacqmain heeft de beste pizza’s van de vijfhoek! prijs kwaliteit niet te kloppen!

 • De pizzeria bij ons om de hoek, Pizza Pronto, aan de Kiekenmarkt!
  Ik moet bekennen dat ik er minstens 1x om de 14 dagen ga eten. En dat zegt veel.
  Il colosseo is idd ook niet slecht.

 • els

  Mijn favoriet is Mano a Mano op Place Boniface in Elsene!

 • Mora

  Aux AGAPES laat veel te wensen qua hygiëne en properheid. Ik zal er hooguit een drankje bestellen
  maar de keuken zelf is vies en zeer onhygiënisch.

 • Dominique

  geen woord over la belle equipe of bottega de la pizza ontbreekt (heeft internationale prijzen gewonnen)?.

  verder begrijp ik niet hoe rugantino en salvarino in jullie lijstje gesukkeld zijn : afwerk-fabrieken van restaurants die allebei taaie smaakloze bodem draperen met ingrediënten uit blik…

 • Tom

  Dominique, het is een lijstje uit 2010, dat we genomen hebben uit een gids van Jan Sulmont. La belle équipe bestond toen nog niet eens. Mijn voorkeur gaat uit naar Cosi Com’E op Hoogte Honderdplein en Mano a Mano op Place Boniface. Maar ook Easy Tempo, Fornostar en La belle équipe lonen de moeite. Bottega della pizza wil ik graag eens uittesten.

 • Tom

  Bottega della Pizza is echt goed! Antipasti, pizza’s en wijn vond ik top. Het is binnen wel erg klein en luidruchtig. Best vooraf reserveren!