De Verhuis

Een collega verhuist naar Kuregem. “Is het daar echt zo gevaarlijk ?”, vraagt ze.

“Mmm, valt wel mee, maar ik zou er nu echt wel wegblijven want sinds kort is het echt een riskante buurt geworden.” Ze reageert verbaasd want ze weet dat ik één en ander nogal kan relativeren, soms wellicht ten onrechte.                          “Hoezo, wat is er dan plots veranderd ?                                                                                                                                                                 In Kuregem kunnen ze tegen een stootje maar sinds Leonard er een huis heeft gehuurd raakt de wijk in sneltempo ontvolkt.”

Kuregem kan véél hebben : opstootjes, druggebruik, glasbraak, criminaliteit, werkloosheid of zwart werk. Alles verbleekt echter bij de komst van deze man.

meeroverbrussel : hetrijkerzinnekesblogspot.com   

Share
  • Bart

    Ik ben net verhuisd van Oudergem naar Jette. De wijk in Jette lijkt mee te vallen maar een ommetje via Bockstael, Simonis, enz., je opent toch wel even de ogen.

    Vind het ook enorm lollig en typerend aan de MIVB dat ze in de meest riskante haltes gewoon een gloednieuw plakkaat hebben gehangen met het algemene nummer van de politie, in de traditionele ‘rien à foutre’ MIVB stijl. Een half uur later zie ik bij Louisa een knalwit geschilderde tram met reclame voorbij rijden, daar is dan wel tijd en personeel voor.

    In Kuregem wonen, ik wens ze veel succes.

  • Pingback: Brusselblogt » Blog Archive » 2010: een terugblik()