Lijstjestijd #32: de 6 meest succulente exotische restaurants

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

L’Horloge du Sud
Op de kaart van deze ‘brasserie culturelle afro’ vlak bij Matonge lees je dat ze zich wijdt “aan de stedelijke gezelligheid en het hedendaagse zuiden”. Op het bord: krokodil, yassa en moambe.
> Troonstraat 141, 1050 Elsene
+32 (0)2 512 18 64
www.horlogedusud.be


La Kasbah

In de warme gloed van dit Marokkaanse restaurant vol lantarens en appelsienen eet je prima couscous en tajines, die bovendien best betaalbaar zijn.
> Antoine Dansaertstraat 20, 1000 Brussel
+32 (0)2 502 40 26
www.lakasbah.be


Bazaar

Midden in de Marollen toverde de Marokkaanse uitbaatster deze oude fabriek om tot een prachtig restaurant met een Cambodjaanse chef. Op de benedenverdieping is een leuke nachtclub.
> Kapucijnenstraat 63, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 26 00
www.bazaarresto.be


Kokob

Het gezellige Kokob serveert kruidige Ethiopische stoofpotjes op de traditionele Injera, een hartige pannenkoek. Vraag de vrolijke serveuses nadien zeker ook een heerlijke koffie.
> Lievrouwbroersstraat 10, 1000 Brussel
+32 (0)2 511 19 50
www.kokob.be


Kif-Kif

Kif-Kif heeft een rustig terras en binnen een bijzonder eclectisch decor, waarin Yaëlle en Djiad je een fantastische ‘Asiette Kif-Kif’ voorschotelen, met mierzoet Marokkaans gebak toe.
> Biarritzsquare 1, 1050 Elsene
+32 (0)2 644 18 10


Le Mont Liban

Geen gebrek aan Libanese restaurants in Brussel, maar de mezze van Le Mont Liban steekt er met kop en schouders boven uit. Naast het iets statigere restaurant is er een puike snackbar.
> Livornostraat 30, 1050 Elsene
www.montliban.be

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Pingback: Tweets that mention Brusselblogt » Blog Archive » Lijstjestijd #32: de 6 meest succulente exotische restaurants -- Topsy.com()

 • Vriendelijk bij Kobob, dàt wel. Maar traag, en alles in de verkeerde volgorde of gewoonweg vergeten. Je kan je 1 keer excuseren, 2 keer excuseren, maar als het meer als 4 keer fout begint te gaan, dan worden excuses loze woorden.

 • Thijs

  Misschien niet direct succulent, maar zeker erg aangenaam vertoeven is Annapurna in de Lakensestraat. Tibetaanse/Indische keuken zonder al teveel nonsens.

  Meer info hier: http://www.cityplug.be/nl/Brussel/HTFKZXCH_Restaurant_Annapurna.html

 • Annapurna is inderdaad goed. Naast La Vallée du Kashmir is dit één van de weinige plaatsen waar je goed Indisch kunt eten. Ook hier door de ervaringsdeskundige des huizes goedgekeurd…

 • tommy1975

  Persoonlijk vind ik niks aan die Kobob, allemaal platgekookt, en smakeloze pannenkoeken waardoor je direct vol zit. Geen echte variatie, en de apertif maison is veel te zoet. Veel geld voor weing plezier.

  Meest succulent is wat mij betreft een soft shell crab in the Nonbé Daigaku… en de Bazaar heeft nog altijd lekkere, doch prijzige tajines.

 • Bij Horloge du Sud vind ik de porties te klein…

  Bij Mont Liban is de snackbar in de keuken een absolute aanrader! Terwijl het restaurant voor mij te duur en te stijf is, is deze snackbar een van de tofste plekken in heel Brussel.

  De anderen ken ik (nog) niet, maar de vraag is ook: wat mogen we nog “exotisch” noemen?