Kindvriendelijk tafelen, waarheen?

Mijn schoonouders hebben een druk horeca-leven en moesten hierom de Sint dit jaar aan hun deur laten voorbij gaan. Bij wijze van zalving voor het cadeauloze kleinkind, maar vooral om niet helemaal in ongenade te vallen bij dochterlief kregen we de invitatie om samen met hen een hapje te gaan eten.
Op zich super: de schoonpapa trakteert! Alleen, waar naar toe met een 2-jarige? Ik kan me niet direct restaurantjes in Brussel bedenken waar kindjes in alle comfort kunnen tafelen. De meeste restauranthouders zien kleine koters liever gaan dan komen. Toch moeten er in een grootstad als Brussel toch enkele kinderoases zijn waar obers je kleine niet willen meppen omdat hij/zij voor de vierde keer op een rij hem voor de voeten loopt of waar ouders zonder schaamrood op de wangen hun deugniet op de vingers kunnen tikken (niet letterlijk liefst). Op zich moeten de faciliteiten niet uitgebreid zijn: een kinderstoeltje en/of een speelhoekje is al meer dan voldoende. En de menu’s die maken we zelf wel kindvriendelijk!

Vooreerst heb ik even online gezocht en er blijkt zoiets te bestaan als Restokids.be, een site waarop kindvriendelijke zaken te vinden zijn. Fantastisch initiatief, alleen toen ik Brussel intypte kwam ik uit op een schamele 8 resultaten, waarvan 6 ver buiten het centrum. Dat moet toch een onjuist resultaat zijn of is dit een weergave van de Brusselse realiteit?
Dan maar navraag gedaan bij enkele vrienden, maar de meesten halen hun schouders op. Niemand heeft een idee. Als enige voorbeelden werden cliché hamburger -en pizzarestaurantketens naar voren geschoven. Een enkeling stelde de Markten voor. Goeie aanzet, maar we kunnen toch beter?

Share
 • Michel

  La Luna (Jetsesteenweg Koekelberg, tussen Simonis en Ribaucourt) heeft niet alleen degelijke pasta’s en pizza’s, maar ook een kinderhoekje met boekjes, kleurgerief, spelletjes en zelfs een computer.

  Al meer dan 20 jaar (voor mij toch) familiale Italiaanse keuken en gastvrijheid. Borden worden aangepast aan de kleine eters (escaloppe met die groentjes of …).

 • tommy1975

  Zalig, deze rubriek is zo welkom. Waar kan je in Bxl ongestoord tafelen zonder je kinderen te moeten vastbinden. Den appelboom is inderdaad leuk in de zomer, maar tips bij guurder weer zijn ook bienvenue.

 • La patinoire in Ter Kameren, maar tijdens de winter is het misschien lastig omdat het te koud is buiten. Alhoewel… die koters moeten daar maar tegen kunnen 😉

 • erik

  Zeer welkom deze rubriek.

  Wij gaan zeer regelmatig met onze uk eten in de Houtsiplou, daar ligt speelgoed en kleurtjes en als ze vervelend wordt dan neemt de ober ze gewoon mee op de arm…geweldig toch! Ook bij Filipo is ze meer dan welkom, da’s dan ook weer een Italiaan 😉

 • Mar

  Ik vind dat ze bij Henri (Vlaamse Steenweg 113) altijd erg vriendelijk zijn. Mijn kinderen zijn ondertussen wel 8 en 11, dus of ze daar bijvoorbeeld een kinderstoel hebben weet ik niet. Maar dan kan het kleintje wel op de bank aan het raam zitten…
  Verder Hémisphères (verhuisd naar Leopoldstraat 29), hoewel het eten daar wat wisselvallig is. Er zijn zeteltjes, kussens en heel veel hoekjes. En meestal zijn ze er ook vriendelijk tegenover kinderen.

 • Le Wolf natuurlijk! In de violettestraat, jammergenoeg enkel om te lunchen of voor taart s’namiddags.

  Le wolf is een kinderboekenwinkel, een lunchplek, een bibliotheek waar de kinderen kunnen lezen, de peuters kunnen sabbelen op kleine ditjes en datjes of babies kunnen luieren in de relax.

  voor de rest ben ik ook zeer dankbaar met deze post!

 • Het Warm Water kreeg het Eetiket voor kindvriendelijk restaurant.
  Meer info op http://www.hetwarmwater.be/guppy/articles.php?lng=nl&pg=117
  en hier
  http://www.weekvandesmaak.be/wvds/view/nl/4735756-Home.html

 • Tom

  We kunnen ons inderdaad nog een half jaar laven aan Het Warm Water! Althans met de huidige eigenaar. De oogst van EETiKET-restaurants in Brussel oogt mager: HWW en de tapasbar Comocomo in de Dansaertstraat.

 • Eva

  Le Cercle des Voyageurs is ook een leuke plaats.
  De mensen zijn er aangenaam, er is veel licht, het is er rustig en er is een hoek met speelgoed.
  Mijn dochter is hier nog te klein voor, maar ze heeft er wel een hele tijd gewoon op grond zitten spelen met haar eigen dingetjes.
  Voor mensen met babies, de eigenaar heeft mij beloofd dat hij binnenkort een luiertafel gaat plaatsen, en dat is ook altijd mooi meegenomen!

 • Eva

  O ja, dit was ik nog vergeten, ze hebben ook een kinderstoeltje 🙂

  En ze zijn vlakbij de Grote Markt, dus geen kilometers uit het centrum in dit geval.