Lijstjestijd #34: de 3 hipste moderne stadsrestaurants

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Henri
Je vindt geen Nederlandstalige Brusselaar die hier nooit at en dat is geen toeval. Basis van het succes zijn perfect uitgevoerde klassiekers als asperges, garnaalkroketten of filet pur.
> Vlaamsesteenweg 113-115, 1000 Brussel
+32 (0)2 218 00 08
www.restohenri.be


Bar Bik

Dit topadres vlak bij de KVS biedt elk van zijn hedendaags-klassieke gerechten aan in een kleine en een grote portie. En hoeveel je ook eet, de ‘Brussels International Kitchen’ stelt niet teleur.
> Arduinkaai 3, 1000 Brussel
+32 (0)2 219 75 00


Belgo Belge

Eendenborst met kriekbier, trio van stoemp met worst, pasta met courgettes en noten: Belgo Belge springt creatief om met ons culinair erfgoed. Hippe passanten kijken kan op het grote terras.
> Vredestraat 20, 1050 Elsene
+32 (0)2 511 11 21
www.belgobelge.be

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • La Paix is écht om je vingers bij af te likken. Diezelfde eigenaar opende ook recentelijk een brasserie voor de Bozar.
  Voor een brasserie met een Michelin ster vallen de prijzen trouwens zéér goed mee.

 • Pingback: Tweets that mention Brusselblogt » Blog Archive » Lijstjestijd #34: de 3 hipste moderne stadsrestaurants -- Topsy.com()

 • jake

  maar hip en modern valt la paix nu toch niet te noemen

 • Tom

  Ik heb een boontje voor Bar Bik. Heerlijk eten en ontspannen sfeer. Enkel spijtig dat het restaurant in het weekend gesloten is! The Switch in de Vlaamsesteenweg is ook verfijnd en heeft een moderne toets.

 • @jake, inderdaad. maar het bozar gedeelte zou dan wél weer modern zijn.

 • erik

  Helaas geen verrassingen in dit lijstje.
  Meestal rijmt “Hip en modern” niet met kwaliteit en da’s jammer.

 • Ik vind dat Henri de laatste tijd iets minder is geworden. Bar Bik is inderdaad de moeite, net zoals de Switch.