Lijstjestijd #41: de 15 platenwinkels met de interessantste collecties vinyl

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Lost in Music

In de winkel van dj Brekbit barst het van de soul-, funk- en jazzplaten. Ook fans van dubstep en drum-‘n-bass vinden hier hun gading.
> Plattesteen 3, 1000 Brussel
+32 (0)2 514 42 24
www.lostinmusicrecords.com


• Pêle-Mêle, Rockaway Beat, United Music, Goupil-o-phone, …

Pal in het centrum van Brussel vind je een tiental tweedehandsplatenzaken, op een steenworp van elkaar. In de Pêle-Mêle vind je ook busladingen tijdschriften en boeken.
> Anspachlaan, Fontainasplein, Lemonnierlaan 1000 Brussel


• The Collector

Veel kans dat je die ene old school plaat waar je al jaren naar zoekt, hier toch nog vindt.
> Beursstraat 26, 1000 Brussel
+32 (0)2 512 68 35
www.the-collector.be


Arlequin

Behalve deze vlak bij Manneke Pis, met tweedehands disco en techno in de bakken, zijn er nog twee Arlequins in Elsene en eentje in Sint-Gillis. Elke shop focust op specifieke genres.
> Eikstraat 7, 1000 Brussel
+32 (0)2 514 54 28
www.arlequin.net


Elektrocution

Dit winkeltje vlak bij de AB vermijdt platgetreden paden als de pest: hier vind je noise, dark ambient, neofolk en industrial, maar ook metal, hardcore en punk.
> Steenstraat 37, 1000 Brussel

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Avk

  Veals & Geeks in de Lievevrouwbroerstraat, heel goed bewaarde platen, wel aan de dure kant, maar al veel mooie vondsten gedaan.

  Naast platen ook cd’s, dvd’s, tijdschriften en zelfs vintage computergames.
  Altijd al een goede bediening gehad, maar ik mis een platenspeler in de winkel om zelf te beluisteren, je moet namelijk de platen laten opzetten achter de toog voor de hele winkel.

  En Doctor Vinyl (Geert Sermon) op het Sint Goriksplein blijft nog als enige overeind in Brussel voor de wekelijkse aanvoer van nieuwe platen, genre techno, house, electro,…

 • tom

  Op http://www.monopoly.be worden nu de steden gekozen die op het volgende bord terecht komen. Zouden we als Brusselaar niet proberen massaal voor Brussel te stemmen? (en strategisch pakweg OOstende en Chimay op 2de en 3de plaats?)

 • tommy1975

  Sorry voor de spam hierboven, maar als spelletjesfanaat zou ik het jammer vinden dat de veldstraat boven de nieuwstraat kwam te staan… Ondertussen was één van de mensen van brusselblogt zo lief om mijn verzoekje tot blogpost in te willigen.

 • Inderdaad, Veals and geeks. Dat is liefde voor muziek!

  Al vind ik hem niet duurder dan de rest. Akkoord, de reissues zitten dikwijls rond de 20 euro, maar dat kosten ze elders ook. De tweedehands platen zijn er meestal zelfs goedkoper.

 • pascalvdl

  naam onbekend, in de Zuidstraat, tussen de Lombardstraat en de Eikstraat: een heel ruime collectie tweedehands jazz.

 • tjcombo

  Op dit lijstje mag Arlequin zeker niet ontbreken. Twee locaties: een in het centrum en een in St.Gillis.

  Schappelijke prijzen, regelmatig geweldige platen en vriendelijke eigenaren.
  http://www.arlequin.net/

 • n3bur

  @pascalvdl Je bedoelt wellicht Hors-Serie. Is ook mijn favoriete 2dehands-zaak voor jazz en klassiek.

 • gabrie

  72 Records mag ook niet vergeten worden. Je vindt er vanalles: Reggae, Metal, Punk, Classic Rock, Jazz, …
  Adres: Zuidstraat 72