Brusselse Monopoly-straten

Op de officiële Monopoly-site kan je kiezen welke steden in België belangrijk zijn voor de volgende editie. Gezien de communautaire perikelen riskeert dit uiteraard een niet representatieve selectie te worden van Vlaamse of Waalse steden. Derhalve is het onze taak als Vlaamse inwijkeling in Brussel de eer van onze nieuwe moederstad hoog te houden, en Brussel de nodige stemmen toe te delen. Zodat de Brusselse Nieuwstraat of Hoogstraat hun rechtmatige plaats op het Monopolybord kunnen behouden. Misschien kunnen de Dansaertstraat, Vlaamse Steenweg of het Luxemburgplein de straten van Turnhout, St-Niklaas of Dendermonde wel vervangen?

U stemt toch ook?

Tom Pintens

Monopoly in the morning

Share
 • tommy1975

  Ondertussen kwijnt de belangrijkste stad van België weg naar plaats vier! Mobiliseer, Engageer, Frequenteer, Arrangeer, Nogmeer om voor Brussel te stemmen, elke dag een nieuwe kans.

 • Tom

  Ik heb mijn plicht gedaan!;-) Voor alle duidelijkheid: in de nieuwe versie komen er namen van steden op de vakjes te staan, dus geen straatnamen. Zie reglement: “In functie van de behaalde stemmen zullen de steden de vakjes op het spelbord innemen te beginnen met het duurste voor de stad met de meeste stemmen en zo verder aftellend.”

  De Franse wedstrijd werd dankzij een massaal gevolgde oproep gewonnen door Montcuq, wat de organiserende firma Hasbro straal negeerde. Dus werd Duinkerken nummer één, voor Reims en Perpignan. Parijs en Marseille haalden de top 20 niet.

 • tommy1975

  Eigenlijk een oproep om Reet, Kontich en Aartselaar in de top 3 te krijgen dus?

 • waarom tijd verliezen met zo’n commercieel spectacel?

 • Thijs

  Durbuy als absolute topstad!

 • Ik heb gestemd voor Charleroi!

 • Tom VB

  De site heeft een Nederlandse en een Franse versie, maar geen Duitse. Een concurrentienadeel voor Eupen en Sankt-Vith dus. Bij deze een omroep om “unsere deutschsprachigen Mitbürger und Mitbürgerinnen” niet te vergeten 😉

 • Tom

  Brussel staat tien dagen voor het einde van de stemming op nummer één, gevolgd door Antwerpen, Gent, Brugge en Luik.