Vallen tijdens het lopen?

Kan een regering van lopende zaken vallen?

Ik hoor dat de partijen er niet uit geraken bij het al of niet bekrachtigen van het Interprofessioneel akkoord. Kan men vallen al lopend? Uiteraard struikelt men dan, zelfs makkelijker dan een regering die kuierend en vinger in de neus door het leven gaat.

Een land zonder regering en een lopend kabinet dat struikelt over het IPA: dit land blijft Magritte en Delvaux hondstrouw, die ziel mag niet verloren gaan. Waarin een klein land Groot kan zijn. Waarom spreekt men niet eerder van een Regering van Wandelende Zaken: veel minder risico’s, waarom altijd die gejaagdheid?

Gelukkig hebben we nog een slagvaardige Brusselse regering: een lichtbaken in donkere tijden.

meeroverbrussel : http://hetrijkderzinnekes.blogspot.com/

Share
  • Het verhaal over het IPA is toch zo dramatisch niet? Dat behoord tot het spel van de onderhandelingen. In het Belgisch systeem valt een niet gesloten akkord terug op de regering, dat wordt altijd en systematisch gebruikt door ofwel die kant die denkt veel invloed op de regering te hebben of door die kant die aan de achterban nog moet tonen dat ze niet te zwak onderhandeld hebben. Zoiets lost vanzelf op. Niets van aantrekken!

    En over de Brusselse regering: Als justitie erover praat het Justitiepaleis te willen verkopen, zou het gewest niet een geschikte koper zijn? Alle diensten van het gewest, COCOF en VGC vinden erin plaats, plus die ene of andere culturele aktiviteit (theater, concerten, tentoonstellingen), dat zou een mooie combinatie kunnen vormen! En door het gebouw toont Brussel, dat het een écht gewest is, dat Brussel een staatshervorming genegen is, die de gewesten groter maakt dan de federale staat 🙂

  • Malte, zo serieus 😉

  • Malte, vind ik een heerlijk en origineel idee :
    het Justitiepaleis ontsluiten voor zowel de nederlandstalige als franstalige gemeenschapscommissies, op voorwaarde dat ze dezelfde kantoren delen en niet zoals de RTBF en VRT gescheiden zijn door Berlijnse muur.